Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Savisārs pret viņu vērstās apsūdzības sauc par politisku izrēķināšanos

Talinas mērs un Igaunijas valdošās koalīcijas opozicionārs Edgars Savisārs (Centra partija) pēc otrdien notikušās aizturēšanas un nopratināšanas saistībā ar aizdomām par korupciju izteicies, ka tā ir politiski motivēta lieta, kas saistāma ar uzmanības novēršanu no Tallinas ostas korupcijas skandāla, vēsta Igaunijas raidorganizācija ERR.

Savisārs trešdien preses konferencē uzsvēris, ka negrasās atkāpties no Tallinas mēra amata vai Centra partijas vadības un komentējis savu aizturēšanu un nopratināšanu kā politisku izrēķināšanos.

"Esmu tikai sācis šo cīņu," viņš teica.

Viņš izteicies, ka šī lieta sākta saistībā ar viņa atgriešanos politikā, Tallinas ostas skandālu, ko saista ar valdošās koalīcijas politiķiem, ka arī novembrī gaidāmo Centra partijas kongresu, kurā viņš cer tikt pārvēlēts partijas vadībā.

Savisārs tiek turēts aizdomās četrās epizodēs, par Igaunijas Valsts ģenerālprokurora vēstīto ziņo ERR.

Savisāru tur aizdomās par nepamatotu īres līguma pagarināšanu, par ko saņēmis atlīdzību; atļāvis būvniecību objektā, kurā nebija būvatļaujas, pretī saņemot īpašumu, kā arī mahinācijas ar iepirkumiem. Īpašumus ieguvis gan Savisārs, gan arī viņa vadītā Centra partija.

Neviena no šīm epizodēm neattiecas uz laiku pēc viņa izrakstīšanas no slimnīcas, kur viņam pēc smagas bakteriālas infekcijas tika amputēta kāja.

Krimināllieta ierosināta pret vēl sešiem uzņēmējiem tranzīta, celtniecības pakalpojumu un citās nozarēs.

Saskaņā ar Igaunijas laikrakstu Eesti Päevaleht, finansiāli ietilpīgākā epizode saistīta ar uzņēmēju Hillaru Tederu, kurš solījis sniegt 200 000 eiro aizdevumu Centra partijai apmaiņā pret kādu īpašumu. Savukārt uzņēmējs Aivars Tūlbergs esot samaksājies 50 000 eiro kukuli, lai veicinātu uzvaru konkursā par Kultuurikatel - Kultūras katla dārza kompleksa rekonstrukciju bijušajā spēkstacijā netālu no Linnahalles.

Savisārs ticis pratināts otrdien viņa mājās Hundisilmā. Iekšējās drošības dienesta darbinieki viņa māju atstājuši teju pusnaktī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits