Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sadursmēs Kongo Demokrātiskajā Republikā nogalināti vismaz 17 cilvēki

Sadursmēs, kas izcēlušās pirms paredzētā opozīcijas masu mītiņa, Kinšasā pirmdien nogalināti vismaz 17 cilvēki, pavēstīja Kongo Demokrātiskās Republikas iekšlietu ministrs Evariste Bošabs, piebilstot, ka upuru skaits ir tikai "provizorisks".

Starp bojāgājušajiem ir "14 civilisti, kas bija iesaistīti laupīšanās", un trīs policisti, no kuriem viens ticis sadedzināts dzīvs, preses konferencē paziņoja Bošabs.

Galvaspilsētā notikušās sadursmes ministrs nosauca par "sacelšanās" mēģinājumu.

Šis ir asiņainākais vardarbības uzliesmojums Kinšasā kopš pagājušā gada janvāra, kad drošības dienesti apspieda nemierus, kas arī izcēlās pēc opozīcijas demonstrācijas. Janvārī sadursmēs gāja bojā vairāki desmiti cilvēku.

"Kinšasa tikko pieredzēja sacelšanos, kas beidzās ar neveiksmi," paziņoja Bošabs, apsūdzot demonstrantus "apzinātā", ar varasiestādēm iepriekš saskaņotā demonstrācijas kārtības pārkāpšanā.

Lielākās opozīcijas partijas aicinājušas pirmdien uz masu demonstrācijām visā valstī, lai pieprasītu prezidenta vēlēšanu rīkošanu, jo 20.decembrī beigsies pašreizējā valsts galvas Džozefa Kabilas pilnvaru termiņš.

Bija paredzēts, ka demonstrācija Kinšasā sāksies plkst.13 (plkst.15 pēc Latvijas laika), taču jau no rīta izcēlās sadursmes starp policiju un jauniešiem, kas kārtības sargus apmētāja ar akmeņiem.

Varasiestādes apgalvo, ka notikušas plaša mēroga laupīšanas un bijuši mēģinājumi aizdedzināt vairāku pie varas esošo partiju birojus.

Par laupīšanām ziņo arī privāto apsardzes uzņēmumu pārstāvji, norādot, ka Kinšasas dienvidos notikuši uzbrukumi bankām un ķīniešiem piederošiem uzņēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits