Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PVO: Auduma sejas maskas ir efektīvas arī pret jaunā koronavīrusa paveidiem

Pasaules Veselības organizācija (PVO) piektdien paziņoja, ka neplāno mainīt savu ieteikumu par sejas masku lietošanu, izplatoties jaunā koronavīrusa paveidiem, jo tie tiek pārnesti starp cilvēkiem tādā pašā veidā.

Vācija un Austrija ir noteikušas medicīnisko jeb FFP2 masku lietošanu par obligātu sabiedriskajā transportā un veikalos, valdot bažām par risku, ko rada jaunā koronavīrusa mutācijas, kas strauji izplatās.

PVO reakcijas uz Covid-19 tehniskā vadītāja Marija van Kerkhove sacīja, ka dažiem no jaunajiem paveidiem "var būt palielināta pārnesamība", bet no Lielbritānijā un Dienvidāfrikā veiktiem pētījumiem par tur konstatētām mutācijām "mums nav nekādu pazīmju, ka pārnešanas veidi būtu mainījušies". "Tas izplatās tādā pašā veidā," viņa sacīja.

Saskaņā ar PVO ieteikumu "nemedicīniskās auduma maskas var lietot sabiedrības locekļi līdz 60 gadu vecumam, kuriem nav ilgstošu veselības problēmu". 

PVO tomēr iesaka medicīniskās maskas lietot veselības aprūpes darbiniekiem klīniskā vidē; tiem, kas jūtas neveseli, gaida Covid-19 testa rezultātu vai saņēmuši pozitīvu rezultātu; un cilvēkiem, kas aprūpē ar Covid-19 inficēto vai iespējami inficēto. 

PVO iesaka medicīnisko masku lietošanu arī cilvēkiem virs 60 gadu vecuma vai ar ilgstošām veselības problēmām, ņemot vērā to, ka viņiem ir augstāks risks nopietni saslimt ar Covid-19. 

Van Kerkhove preses konferencē Ženēvā sacīja, ka PVO pašlaik neplāno mainīt savu nostāju par sejas maskām, bet "valstīm ir brīvība pieņemt lēmumus, kurus tās uzskata par piemērotiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits