Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pret Korāna dedzināšanu vērstie protesti pārņēmuši arī Pakistānu

Simtiem pakistāniešu piektdien izgājuši ielās, lai, solidarizējoties ar afgāņiem, protestētu pret Korānu sējumu dedzināšanu ASV militārajā bāzē Afganistānā.

Aptuveni 300 cilvēku bloķējuši galveno ceļu Pešāvarā, Pakistānas ziemeļrietumos. Mītiņa laikā aizdedzināts arī Savienoto Valstu karogs. "Līdz ar svētā Korāna apgānīšanu atklājusies Amerikas neglītā seja," teikts vienā no demonstrantu plakātiem.

Pakistānas Ārlietu ministrija izplatījusi paziņojumu, "valdības un Pakistānas ļaužu vārdā bargākajā mērā nosodot svētā Korāna apgānīšanu Afganistānā".

Tikmēr Pakistānas galvaspilsētā Islamabadā talibus atbalstošās partijas Jamiat-e-Ulema-e-Islam (JUI) ģenerālsekretārs atbalstītāju pūlim paziņojis, ka islāmticīgajai pasaulei būtu jāpārskata attiecības ar Savienotajām Valstīm. "Mēs neļausim amerikāņiem izsmiet mūsu reliģiju un mūsu svēto Korānu," norādījis Maulana Abduls Hafors Haideri, mudinot Islāma konferences organizāciju (OIC) sasaukt īpašu sēdi, lai nosodītu Korānu dedzināšanas incidentu.

Savukārt Karāči simtiem par teroristu organizāciju uzskatītā grupējuma Jamaat-ud-Dawa aktīvistu pieprasījuši "Nāvi Amerikai". "Amerikai ir tikai vienas zāles - džihāds un tikai un vienīgi džihāds," skandējis pūlis. "Nāvi Amerikai, nāvi Amerikas draugiem!" Demonstranti rokās turējuši karogus ar melnām un baltām strīpām, uz kuriem bijis citēts Korāns.

Jau ziņots, ka par ASV militārajā bāzē Afganistānā notikušo Korānu eksemplāru dedzināšanu ceturtdien atvainojās arī Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama.

"Mēs nepieņemam Obamas atvainošanos. Musulmaņi nepieņem viņa atvainošanos, jo tā ir nekas cits kā farss," atzinis kāds demonstrants.

Tikmēr Afganistānā trīs dienas ilgajos vardarbīgajos protestos, kurus izraisījusi ieslodzītajiem talibiem konfiscēto Korāna sējumu sadedzināšana Bagramas gaisa spēku bāzē, gājuši bojā jau vismaz 19 cilvēki, tostarp divi ASV karavīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits