Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pie gāzes cauruļvada Baltijas jūrā atrasts zemūdens robots ar sprāgstvielām

Baltijas jūrā pie Zviedrijas krastiem, tiešā Krievijas-Vācijas gāzes cauruļvada _Nord Stream _tuvumā atrasts no attāluma vadāms zemūdens robots, kas paredzēts nesprāgušo kara laika mīnu neitralizēšanai. Konkrētais robots nesis sprāgstvielas, ziņo TheLocal.se.Šāda tipa roboti iznīcina jūrā atrastās kara laika mīnas, detonējot tās ar nelielu sprāgstvielu lādiņu.

Zviedrijas bruņotie spēki pagaidām nav noskaidrojuši, kuras valsts flotei pieder zemūdens robots, taču norāda, ka tas, visticamāk, izpeldējis ārpus tālvadības sistēmu uztveres rādiusa un turpinājis dreifēt tālāk, neviena nevadīts. Zviedrijas bruņoto spēku pārstāvis Johaness Helkvists aicinājis neizplatīt spekulācijas un baumas par "teroristu ieplānotu sabotāžu". Zviedrijas armijas amatpersonas arī norāda - maz ticams, ka sprāgstvielas lādiņš, ko nes robots, varētu eksplodēt, tomēr visiem kuģiem izdots rīkojums izvairīties no minētā reģiona, ieturot vismaz 5,5 kilometru lielu distanci.Tā kā robots fiksēts ārpus Zviedrijas teritoriālajiem ūdeņiem, Zviedrijas bruņotajiem spēkiem nav obligāts pienākums to neitralizēt. Par tālāku rīcību tiks diskutēts pirmdien.

Top komentāri

yellow submarine
y
Tikai krievu darbs ,domāju ,ka to lidmašīnu arī viņi uzlaida gaisā ,jo pēc tā ,kad atrada to spridzekli krievi klusē ,tad jau tūlīt būtu bļāvuši ,ka teroristi vainīgi Viņu kuģi un zemūdenes regulāri kursē pa Baltijas jūru.Nekad neticēšu krievam ,nekad, viņi melo vienmēr!
Utte
U
Vai tie nebija no pūtlerstānas, kas pa visiem pasaules ūdeņiem šiverē, taisoties griezt sakaru, interneta kabeļus? Kāds gāzes vads arī der, lai gejropai parādītu, kas te īstā lielvara un saimnieks.
haralds
h
un uz robota kvalitātes zīme un uzraksts "made in USSR"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits