Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pekina rīkos patriotiskus ceļojumus Dienvidķīnas jūrā

Salas Dienvidķīnas jūrā, kas atrodas Ķīnas kontrolē, bet uz kurām pretenzijas ir arī citām reģiona valstīm, Pekina nolēmusi pārvērst par "patriotisko" tūristu atpūtas ceļojumu galamērķiem, piektdien vēsta valsts mediji.

Ķīna rifos strīdus teritorijās straujā tempā izbūvējusi mākslīgās salas, kurās var izvietoties armijas lidmašīnas.

Pekina nolēmusi padarīt Vudija salu, kas atrodas apstrīdētajā Parasela salu grupā, par "nozīmīgu tūristiem pievilcīgu vietu, kas būtu pielīdzinām Maldīvām", vēsta valdības laikraksts China Daily.

Atpūtnieki varēs sērfot, zvejot, nirt, vizināties ar hidroplāniem, bet "romantiķi" - svinēt kāzas, skaidro laikraksts, neko neminot, ka uz salu pretenzijas ir arī Vjetnamai un Taivānai.

"Tas nav viegls ceļojums, bet daudzi patriotiski noskaņoti cilvēki vēlēsies to izmēģināt," laikrakstam atzinis Vudija salas Saņšas pilsētas mērs Sjao Dzje.

Tūristi var apmeklēt Dienvidķīnas jūras nemilitarizētos apgabalus kopš 2013.gada, un, kā lēš Sjao, jau 30 000 tos ir apmeklējuši.

Pērn sešos braucienos uz Parasela salām kruīza kuģi nogādājuši 16 000 tūristu, norāda laikraksts.

Kuģi uz strīdus teritorijām dodas no Hainaņas provinces Saņjas pilsētas. Tur šobrīd notiekošie kruīzu kuģu termināļa pārbūves darbi, kuru rezultātā tas kļūs par vienu no aktīvākajiem Āzijā, izmaksās trīs miljardus dolāru, piebilst laikraksts.

"Es esmu pārliecināts par perspektīvām," laikrakstam atzina Saņjas ostas centra viceprezidents Cai Čaohui. "Daudzi tūristi vēlas redzēt noslēpumainās salas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits