Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pēc vardarbīgajiem grautiņiem Romā tomēr ļauts rīkot jaunas demonstrācijas

Kreisi noskaņotai itāļu arodbiedrībai tomēr dota atļauja piektdien Romā rīkot mītiņu, neraugoties uz bažām par jaunām nekārtībām pēc aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijas galvaspilsētā notikušajiem vardarbīgajiem grautiņiem.

Itālijas lielākās arodbiedrības CGIL filiāles FIOM organizētajā protestā Romas centrā piektdien piedalīsies autobūves uzņēmuma Fiat un kuģu būvētavas Fincantieri darbinieki, kas protestēs pret darbavietu likvidēšanu un nespēju vienoties par atalgojuma apmēru.

Protesta gājienu vēlējās rīkot arī metālrūpniecībā strādājošie, taču viņiem liegta atļauja rīkot demonstrāciju saistībā ar Romas mēra noteiktajiem ierobežojumiem pēc pagājušās sestdienas vardarbīgajiem protestiem, kuros ievainojumus guva 135 cilvēki, tostarp 105 likumsargi.

Jāatgādina, ka protesta akcija pret korporatīvo alkatību un valdības taupības pasākumiem sestdien Romā izvērtās plašās nekārtībās, kareivīgākajiem aktīvistiem dauzot banku un veikalu logus, kā arī dedzinot automašīnas. Lai savaldītu demolētājus, policija bija spiesta pielietot asaru gāzi un ūdens lielgabalus.

Romas demonstrācija tika rīkota akcijas Okupē Volstrītu globālās protesta dienas laikā, kuras gaitā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijās daudzās pasaules lielpilsētās.

Romā no demonstrantu pamatmasas atšķēlās neliela aktīvistu grupa, kas Kolizeja apkaimes ielās sāka nekārtības. Drīz vien tur bija redzami paceļamies melni dūmu mākoņi. Melnā tērpušies protestētāji, kuru sejas sedza maskas, policijas specvienību virzienā lidināja akmeņus, pudeles un citus objektus. Daži bija bruņojušies ar nūjām, citi - ar āmuriem. Banku logos tika sviestas petardes un degmaisījuma bumbas, izpostīti bankomāti, aizdedzinātas atkritumu tvertnes. Nekārtībās Romai nodarīti zaudējumi aptuveni viena miljona eiro (702 804 latu) apmērā.

FIOM demonstrācijā piektdien piedalīsies arī studentu organizācija, kas palīdzēja organizēt sestdienas mītiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits