Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pāvests sāk savu pirmo vizīti Āfrikā

Pāvests Francisks trešdien dosies savā pirmajā vizītē uz Āfriku, kur apmeklēs Keniju, Ugandu un Centrālāfrikas Republiku.

Kopš stāšanās pāvesta amatā 2013.gadā, šis būs Franciska 11.ārvalstu ceļojums, kura laikā viņš uzstāsies ar 19 runām par mieru, sociālo taisnīgumu, vides aizsardzību un dialogu starp ticībām.

Kenijas galvaspilsētā Nairobi, kur pāvests tiek gaidīts ierodamies ap plkst.17 (plkst.16 pēc Latvijas laika), ielās izvietoti lieli plakāti Franciska sveikšanai un gaidāms, ka pāvestu sagaidīs liels cilvēku pūlis.

Pāvesta vizīte Āfrikā ilgs līdz 30.novembrim un noslēgsies Centrālāfrikas Republikā, lai gan tur valda nestabila situācija un franču miera uzturētāji brīdinājuši, ka nevarēs garantēt pāvesta drošību ārpus lidostas.

Vatikāna amatpersonas paziņojušas, ka pēdējā brīža izmaiņas vizītes grafikā tiks izdarītas tikai tad, ja Francisks būs informēts par konkrētiem draudiem tūkstošiem ticīgo, kas pulcēsies, lai klātienē redzētu katoļu baznīcas galvu.

Kenijā pāvests tiksies ar valsts prezidentu Uhuru Kenjatu un uzrunā prezidenta rezidencē pievērsīsies korupcijai un augošajai plaisai starp bagātajiem un nabagajiem, kas abi ir aktuāli jautājumi Kenijā.

Francisks būs trešais pāvests, kurš apmeklējis Āfriku.

1964.gadā Āfriku apmeklēja pāvests Pāvils VI un viņa piemēram vēlāk sekoja Jānis Pāvils II, kurš esot pāvesta amatā, apmeklēja pavisam 42 Āfrikas valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits