Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pasaules valstis sākušas savu pilsoņu evakuāciju no Ēģiptes

Vairākas pasaules valstis svētdien sākušas savu pilsoņu evakuāciju no Ēģiptes, kur sesto dienu pieņemas spēkā nemieri, kas prasījuši jau vismaz 125 cilvēku dzīvību.Situācija Kairas lidostā svētdien kļūst aizvien saspringtāka. Tūkstošiem tūristu, Ēģiptē strādājošu ārvalstnieku un arī pašu ēģiptiešu dodas uz lidostu cerībā pamest protestu pārņemto valsti.

Uz ielām, kas ved uz lidostu, izveidojušies milzīgi sastrēgumi, bet lidostā iespēju pamest Ēģipti gaida cilvēku pūļi."Mēs ieradāmies piektdien uz 12 dienu kruīzu pa Nīlu," stāsta kāda amerikāņu tūriste. "Lai nokļūtu viesnīcā, bija nepieciešamas vairākas stundas. Tas bija murgs. Tagad viņi visu ir atcēluši un mēģina mūs dabūt prom no šejienes.""Vienīgā lieta, ko es redzēju, bija piramīdas - no viesnīcas loga. Mēs laikam lidosim uz Amsterdamu. Vienalga, kur. Galvenais tikt prom no šīs vietas," viņa piebilst.ASV vēstniecība Kairā ieteikusi amerikāņiem pēc iespējas drīzāk atstāt Ēģipti un aicinājusi dot ziņu par to ASV Valsts departamentam pa tālruni vai e-pastu. Kā norādīts vēstniecības paziņojumā, ASV pilsoņus paredzēts nogādāt "uz drošām vietām Eiropā".ASV, Irāka un Indija jau organizē īpašus lidojumus savu pilsoņu izvešanai no nemieros slīgstošās Ēģiptes.Savukārt Turcija svētdien paziņoja, ka sūta uz Ēģipti trīs lidmašīnas, lai pārvestu mājās savus pilsoņus, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu". "Sadarbībā ar Ārlietu ministriju un lidsabiedrību "Turkish Airlines" mēs gatavojamies pārvest no Kairas un Aleksandrijas aptuveni 750 Turcijas pilsoņus," paziņojis premjerministra biroja krīzes situāciju nodaļas vadītājs Mehmets Ersojs.Tokija paudusi satraukumu par aptuveni 500 japāņu tūristiem, kuru lidmašīnu reisi atpakaļ uz dzimteni ar aviokompānijas "EgyptAir" lidmašīnām atcelti. Tā vērsusies pie Ēģiptes vēstnieka un lidsabiedrības un lūgusi atrast risinājumu, kā arī izveidojusi krīzes štābu un uzdevusi savām diplomātiskajām misijām Tuvajos Austrumos un Āfrikā rūpēties par Japānas pilsoņu drošību.Austrālija ieteikusi saviem pilsoņiem nedoties uz Ēģipti. Filipīnas gatavojas iespējai, ka nāksies evakuēt no Ēģiptes tūkstošiem filipīniešu viesstrādnieku, bet pagaidām filipīniešu diplomāti no turienes ziņojuši, ka evakuāciju vēl neuzskata par nepieciešamu.Izraēla sestdien izveda no Kairas savu diplomātu ģimenes locekļus un citas oficiālas amatpersonas, kā arī aptuveni 40 savus pilsoņus, kas kaimiņvalstī uzturējās privātās darīšanās.Speciālu lidmašīnas reisu savu pilsoņu evakuācijai no Kairas plāno arī Azerbaidžāna. Kā vēsta radio "Brīvība", nekārtībās Ēģiptes galvaspilsētā gājis bojā Azerbaidžānas vēstniecības darbinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits