Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pasaulē turīgākie cilvēki savu bagātību pērn palielinājuši par ceturtdaļu triljona dolāru

Pasaulē 100 turīgākie cilvēki pērn savu kopējo bagātību palielinājuši par 241 miljardu dolāru (127,9 miljardiem latu) - līdz 1,9 triljoniem dolāru (vienam triljonam latu), liecina ziņu aģentūras Bloomberg veidotais Bloomberg Billionaire Index.

Bagātības pieaugumu galvenokārt nodrošinājuši miljardieri, kuri savu naudu ieguldījuši telekomunikācijas aktīvos un mazumtirdzniecībā.

Visveiksmīgākais bagātnieks 2012.gadā bijis spānis Amansio Ortega, kas dibinājis Eiropas lielāko apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmumu Inditex. Viņa bagātība gada laikā palielinājusies par 22,2 miljardiem dolāru - līdz 57,5 miljardiem dolāru, nodrošinot iespēju apsteigt investīciju kompānijas Berkshire Hathaway īpašnieku Vorenu Bafetu un ierindoties miljardieru saraksta trešajā vietā. Inditex akciju vērtība gada laikā pieaugusi par 66,7%.

Savukārt šī saraksta līderpozīcijas arī pērn noturējis meksikāņu miljardieris Karloss Slims, kas savu bagātību palielinājis par 13,4 miljardiem dolāru jeb 21,6%.

Tikmēr vislielākos zaudējumus dolāru izteiksmē cietis brazīlietis Eike Batista, kura turība sarukusi par 10,1 miljardu dolāru. Interesanti, ka pirms gada viņš bija solījis līdz 2015. gadam kļūt par pasaulē bagātāko cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits