Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (16:34) - FOTO: Pēc talibu uzbrukuma Pakistānas skolai vismaz 130 nogalināti un 122 ievainoti

Pešvāras pilsētā Pakistānā otrdien kaujinieku grupa iebrukusi Pakistānas armijas skolā. Uzbrukuma laikā talibi izmantojuši sprāgstvielas, kā rezultātā miruši vismaz 130 cilvēki un ievainoti 122. Pēc vairāku stundu apšaudes kaujinieki tika nogalināti, ziņo raidsabiedrība BBC.

Pakistānas valdība paziņojusi, ka krīze Pešvārā ir atrisināta, un visi seši uzbrucēji ir nogalināti. 

Lielākā daļa no uzbrukumā nogalinātajiem un cietušajiem ir bērni un jaunieši.  

Taliban kaujinieki otrdienas rītā, ģērbti militāros formas tērpos, iegāja skolas teritorijā un detonēja sprāgstvielas, kā arī atklāja uguni. Kaujinieki, kā vēsta portāls thenews.com.pk, daļu skolnieku un skolotāju uz laiku bija saņēmuši gūstā, savukārt armija norobežoja skolas teritoriju un uzsāka apšaudi ar teroristiem.

Aģentūra Reuters raksta, ka vismaz 500 cilvēki sprādziena laikā atradās skolā. Armijas pārstāvji ziņoja, ka cīņu laikā izdevās evakuēt lielāko daļu no cilvēkiem, kas pēc sprādziniem bija palikuši skolā.  

Izdzīvojušie uzbrukumu apraksta, kā "pilnīgu haosu", kāds 16 gadus vecs puisis, kurš tika sašauts abās kājās, izdzīvojis, jo izlicies par mirušu. Viņš aprakstīja vienu no kaujiniekiem, kas staigājis apkārt un nogalinājis ievainotos.  

Par uzbrukumu atbildību uzņēmusies Pakistānas talibu kaujinieku grupa, kuras līderis paziņojis, ka kaujiniekiem bija pavēlēts šaut uz vecākajiem skolēniem, bet neaiztikt bērnus. Viņš arī sacījis, ka visi seši uzbrucēji ir gatavi "mērķa vārdā uzspridzināties". 

Šī, kā atzina kaujinieku līderis, bija Taliban atriebības akcija, jo Pakistānas armija pretterorisma operācijās pēdējās dienās nogalinājusi vismaz 180 kaujinieku. 

Uzbrukums notika laikā, kad liela daļa skolas audzēkņu un pasniedzēju bija pulcējušies sporta zālē, lai apgūtu pirmās palīdzības kursu. 

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits