Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pakistānas tiesa attaisno kristiešu meitenes apmelošanā vainotu musulmaņu garīdznieku

Pakistānas tiesa 17. augustā attaisnojusi pierādījumu viltošanā vainoto imamu Hafizu Muhamedu Halidu Čišti, kurš apsūdzēja kristiešu meiteni Rimšu Masihu Korāna apgānīšanā, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz garīdznieka advokātu. Kā norādījis jurists, tiesa atsaukusi apsūdzības, jo imama vainas pierādījumi izrādījušies nepietiekami, bet visi liecinieki atteikušies no savām liecībām.

Hafizs Muhameds Halids Čišti tika apsūdzēts kā pierādījumu viltošanā, tā arī Korāna apgānīšanā. Kā vēsta Pakistan Today, viņš tika turēts aizdomās, ka iemetis divas no Korāna izplēstas lapaspuses atkritumu tvertnē, kurā jau atradās Rimšas Masihas sadedzinātās musulmaņu svētas grāmatas lapaspuses.

14 gadus vecā Rimša Masiha no nabadzīga Islāmabadas kristiešu rajona tika apcietināta 2012. gada augustā sakarā ar apsūdzībām Korāna apgānīšanā. Galvenais apsūdzētājs bija viņas kaimiņš, vietējās mošejas imams Hafizs Muhameds Halids Čišti. Kā apgalvoja imams, viņš bijis liecinieks tam, kā Rimša sadedzinājusi Korāna lapaspuses un izmetusi tās atkritumu tvertnē. Tā kā, atbilstoši ārstu slēdzienam, meitenei ir Dauna sindroms, un viņa nespēj adekvāti uztvert notiekošo, Rimša nespēja arī atbildēt uz izmeklētāju jautājumiem.

Rimša no apcietinājuma tika atbrīvota septembrī, pret drošības naudu, līdzvērtīgu 10,4 tūkstošiem ASV dolāru. Naudu iemaksāja bagāti galvotāji, jo meitenes ģimenei šādu līdzekļu nebija. Vienlaikus pēc apsūdzībām Rimšai un viņas tuviniekiem sāka draudēt radikālie musulmaņi, un meitenei ar ģimeni nācās pamest valsti. Pašlaik ģimene atrodas Kanādā.

Saskaņā ar Pakistānas likumiem, Korāna apgānīšana ir sodāma ar mūža ieslodzījumu, bet praviešā Muhameda apvainošana – ar nāves sodu. Kā apgalvo cilvēktiesību aizstāvji, šie likumi bieži tiek izmantoti personisko rēķinu kārtošanai, kā arī mantkārīgos nolūkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits