Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pakistānas talibi sola atriebt Indijai Mumbajas slaktiņa līdzdalībnieka pakāršanu

Atriebjoties par vienīgā izdzīvojušā 2008.gada Mumbajas slaktiņa līdzdalībnieka sodīšanu ar nāvi, Pakistānas talibi ceturtdien draudējuši uzbrukt indiešiem un pieprasījuši atdot viņiem pakārtā terorista līķi.

Jau ziņots, ka Pakistānā dzimušais Muhameds Kasabs tika pakārts agri trešdienas rītā Jervadas cietumā rietumu štatā Mahārāštrā. 2010.gada maijā viņš tika notiesāts uz nāvi par virkni apsūdzību, tostarp karadarbību pret Indiju, slepkavībām un teroraktiem. Kopumā uzbrukumā 2008.gada 26.-28.novembrī luksusa viesnīcām, restorānam, ebreju centram un galvenajai dzelzceļa stacijai CST Indijas finanšu galvaspilsētā, kuru sarīkoja desmit smagi bruņoti teroristi, tostarp arī Kasabs, gāja bojā 166 cilvēki, bet vairāk nekā 300 guva ievainojumus.

Mumbajas slaktiņš pārtrauca miera sarunas Indijas un Pakistānas starpā, un Pakistānas iekšējais izlūkdienests (ISI) ilgstoši tika turēts aizdomās par saistību ar šo asiņaino uzbrukumu. Mumbajas slaktiņš vēl šobrīd met ēnu pār abu valstu attiecībām.

"Mēs esam nolēmuši uzbrukt indiešiem, lai atriebtu Kasaba noslepkavošanu," paziņoja Pakistānas talibu preses pārstāvis. "Ja viņi neatdos mums vai viņa ģimenei viņa līķi, mēs sagūstīsim indiešus un neatdosim viņu līķus," paziņoja talibu preses pārstāvis, piebilstot, ka talibi uzbruks Indijas mērķiem visur.

Kasaba nāvessods bija pirmā reize kopš 2004.gada, kad Indijā izpildīts augstākais soda mērs. Izplatoties ziņām par Kasaba sodīšanu, Mumbajā un citviet Indijā cilvēki izgāja ielās, lai nosvinētu šo notikumu. Tika dalīti saldumi un šautas raķetes. Bet Pakistānā un Kasaba dzimtajā ciematā ziņas par nāvessoda izpildi tika uztvertas negatīvi.

2008.gada novembrī Kasabs ar otru līdzzinātāju Mumbajas dzelzceļa stacijā Chhatrapati Shivaji Terminus uz garāmgājējiem atklāja uguni no triecienšautenēm AK-47 un apmētāja tos ar rokasgranātām, nogalinot 52 un ievainojot 109 cilvēkus. Šī kļuva par asiņaināko Mumbajas slaktiņa epizodi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits