Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ministrija: Afganistānas spēki ir spējīgi uzņemties atbildību par drošību jau 2013. gadā

Afganistānas spēki ir gatavi pārņemt atbildību par drošību savā valstī jau 2013.gadā, pirmdien paziņojusi Afganistānas Aizsardzības ministrija, šādi reaģējot uz jaunievēlētā Francijas prezidenta Fransuā Olanda solījumiem izvest Francijas militāro kontingentu no Afganistānas ātrāk nekā plānots.

"Mums NATO nostāja ir daudz svarīgāka par individuālu valstu individuāliem lēmumiem. (..) Un Afganistāna ir labi sagatavojusies pārņemt visu atbildību drošības jomā 2013.gadā," paziņoja ministrijas preses pārstāvis.

Jau ziņots, ka Olands, kurš svētdien uzvarēja Francijas prezidenta vēlēšanas, ir solījis izvest no Afganistānas tur šobrīd dislocēto 3400 vīru lielo militāro kontingentu jau šogad, proti, divus gadus ātrāk, nekā to paredz NATO plāns.

Tomēr kāda augsta ranga amatpersona Afganistānas drošības struktūrās aģentūrai AFP norādīja, ka šāda spēku izvešana būtu pāragra un Olanda solījumi acīmredzot bijuši domāti franču vēlētājiem. "Raugoties no militārā skatupunkta, es domāju, ka nav praktiski atvilkt spēkus (..) 2012.gadā," norādīja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, jo neesot tiesīga runāt ar medijiem par šo jautājumu. "Es domāju, ka tas vairāk bija vēlēšanu kampaņas solījums, nevis praktisks lēmums. Viņi neizvedīs spēkus šogad," atzīmēja amatpersona.

Olands ar NATO līderiem tiksies samitā Čikāgā 20. un 21.maijā pāris dienas pēc prezidenta zvēresta nodošanas. NATO amatpersonas paziņojušas, ka ir sagatavojušās gadījumam, ja Francijas prezidenta vēlēšanās uzvar Olands, bet, kā noradīja kāds diplomāts, Olanda nostāja NATO netiek īpaši silti uzņemta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits