Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvija izteikusi vēlmi sakārtot jautājumu par Latvijas vadītāja apliecību atzīšanu Jaunzēlandē

Jaunzēlandē sarunās ar Ārlietu un tirdzniecības ministrijas Eiropas departamenta, Okeānijas valstu nodaļas un Starptautisko organizāciju nodaļas pārstāvjiem vēstnieks Andris Teikmanis izteica interesi sakārtot jautājumu par Latvijas vadītāja apliecību atzīšanu.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Teikmanis uzturējās vizītē Austrālijā un Jaunzēlandē, lai piedalītos politiskajās konsultācijās Kanberā un Velingtonā un tiktos ar latviešu diasporu. Līdztekus politiskajām konsultācijām notika arī Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte.

Politiskajās konsultācijās Kanberā Teikmanis tikās ar Austrālijas Ārlietu un tirdzniecības departamenta pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos divpusējos, kā arī reģionālos un drošības politikas jautājumus. Sarunā vēstnieks uzsvēra Latvijas interesi padziļināt ekonomisko sadarbību, paplašināt līgumtiesisko bāzi, noslēdzot Konvenciju par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un Darba brīvdienu shēmu līgumu. Vēstnieks arī interesējās par Austrālijas ekspertīzi sadarbībai ar Okeānijas salu valstīm.

Lai pārrunātu Austrālijas pieredzi aktuālajos migrācijas jautājumos, Teikmanis apmeklēja arī Austrālijas Imigrācijas departamentu.

Līdztekus politiskajām konsultācijām notika arī vēstnieka un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizēta Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Sidnejā, Melburnā, Adelaidē un Oklendā. Vizītē uz Austrāliju un Jaunzēlandi bija devušās ne tikai Latvijas kompānijas ar pieredzi eksportā, bet arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, uzņēmēju asociāciju pārstāvji, uzņēmēji no kokrūpniecības, mehānikas, informātikas un komunikāciju tehnoloģijas nozarēm, kā arī loģistikas un transporta sektora.

Teikmanis ir ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lielbritānijā, Austrālijā un Jaunzēlandē un rezidē Londonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits