Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kustība Okupē Volstrītu var palikt bez darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem līdzekļiem

Savienoto Valstu protesta kustības Okupē Volstrītu pārstāvis paziņojis, ka kustībai trūkst līdzekļu tās darbības turpināšanai, raksta The Wall Street Journal (WSJ). Pēc Okupē Volstrītu grāmatveža Kerija Heivuda (Carey Haywood) vārdiem, kustības banku kontos ir palikuši aptuveni 170 tūkstoši ASV dolāru, un, ja saglabāsies patlabanējais izdevumu līmenis, protestētāji paliks bez naudas jau pēc mēneša.

Kā atzīmē izdevums, 2011. gada rudenī, laikā, kad ASV notika pašas lielākās pret ekonomisko un sociālo nevienlīdzību vērstās protesta akcijas, kustībai Okupē Volstrītu izdevās savākt vairāk nekā 700 tūkstošus ASV dolāru brīvprātīgu ziedojumu veidā. Savukārt pēdējā laikā ievērojami samazinājies to cilvēku skaits, kuri vēlētos ziedot savus līdzekļus protestētājiem.

Atbilstoši WSJ rīcībā esošajai informācijai, pagājušajā sestdienā, 14. janvārī, kustības Okupē Volstrītu organizācijas komiteja nobalsojusi par izdevumu jauniem projektiem iesaldēšanu. Jau uzsākto akciju finansēšana, ieskaitot vairāku baznīcu „sagrābšanu”, kā arī izdevumus par transportu, pārtiku un apģērbu, paliek spēkā.

Akcija Okupē Volstrītu sākās pagājušā gada 17. septembrī Ņujorkā un drīz vien pārsviedās uz citām lielpilsētām kā ASV, tā Eiropā. Protestējošie iebilst pret sociālo nevienlīdzību un to, ka pasaulē notiek bagātību pārdale iedzīvotāju nospiedoša mazākuma interesēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits