Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķīna atsauc ātrvilcienus jauna defekta dēļ

Ķīnas dzelzceļa iestādes pirmdien paziņoja, ka atsauc ātrvilcienus, pēc žurnālā publicētas ziņas, ka konstatēts jauns liels drošības defekts valsts firmas ražotā ātrvilcienā.

Ziņas par ātrvilcienu atsaukšanu pastiprina bažas par Ķīnas jaunā ātrvilcienu tīkla drošību, kuras radās pēc 23.jūlijā notikušās divu ātrvilcienu sadursmes, kurā gāja bojā 40 cilvēki.

Šanhajas dzelzceļa stacija svētdien paziņoja, ka no 28. augusta tiks atsaukti 18 vilcieni ātrgaitas maršrutos, tai skaitā jaunajā maršrutā starp Ķīnas galvaspilsētu Pekinu un valsts lielāko pilsētu Šanhaju.

Žurnāls Caixin Century Magazine pirmdien ziņoja, ka strādnieki jūlijā atraduši 7,1 milimetru garu un 2,4 milimetrus augstu plaisu uz valsts kompānijas China CNR Corp. ražota ātrvilciena ass. Firma šo ziņu noliedza.

China CNR Corp. 12. augustā paziņoja, ka defektu dēļ tiks atsaukti 54 ātrvilcieni, kuri kursēja jaunajā  ātrvilcienu līnijā, kas savieno Pekinu un Šanhaju. Laikraksts pirmdien izteica pieņēmumu, ka minētā plaisa var būt īstais šo vilcienu atsaukšanas iemesls.

Ķīnas Valsts padome (valdība) 10. augustā paziņoja, ka Ķīna ir apturējusi visus jaunos dzelzceļa būvniecības projektus pēc 23. jūlijā notikušās ātrvilcienu sadursmes.

Dzelzceļa ministrija 11. augustā paziņoja, ka vilcienu maksimālais ātrums 250 kilometri stundā tiks samazināts uz 200 kilometriem stundā, attiecīgi samazinot arī biļešu cenas.

Viens no Ķīnas galvenajiem politiskajiem mērķiem ir pasaulē lielākā  ātrvilcienu  tīkla attīstīšana, tomēr 23.jūlijā notikusī katastrofa ir radījusi šaubas par Ķīnas dzelzceļa transporta drošību.

Ķīnas    ātrvilcienu  satiksmes tīkls ir lielākais pasaulē. 2010. gada beigās tā līniju kopējais garums sasniedza 8358 kilometrus, bet ir plānots, ka 2012. gadā tas pārsniegs 13 000 kilometrus un 2020.gadā - 16 000 kilometrus.

30.jūnijā sāka kursēt    ātrvilcieni, kas savieno galvaspilsētu Pekinu  un valsts lielāko pilsētu Šanhaju. Līnija, kuras izbūve izmaksāja 33 miljardus ASV dolārus (16 miljardi latu), atklāta, lai atvieglotu valsts pārslogoto transporta sistēmu. 1318 kilometru garajā līnijā kursēs 90 vilcienu pāri. Ātrākais brauciens ilgs nepilnas piecas stundas, kas ir apmēram puse no pašreizējā brauciena laika, bet lēnākais - nepilnas astoņas stundas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits