Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīna aptur vīzu izsniegšanu dienvidkorejiešiem un japāņiem, atbildot uz prasībām par Covid-19 testiem

Pekina otrdien apturējusi īstermiņu vīzu izsniegšanu dienvidkorejiešiem un japāņiem, kas grasās doties uz Ķīnu, pēc visa spriežot, šādi atbildot uz Seulas un Tokijas prasībām ceļotājiem no Ķīnas veikt Covid-19 testus.

Vīzas tūristiem vai biznesa dēļ netiks izsniegtas, līdz Dienvidkoreja nebūs atcēlusi "diskriminējošos pasākumus" attiecībā uz ieceļošanu Dienvidkorejā no Ķīnas, paziņojumā tīmeklī norādīja Ķīnas vēstniecība Seulā.

Arī Ķīnas vēstniecība Tokijā paziņoja, ka tiks apturēta vīzu izsniegšana Japānas pilsoņiem, bet nepaskaidroja, kādēļ šāds lēmums pieņemts un cik ilgi tas būs spēkā.

Pekina jau iepriekš brīdinājusi, ka spers atbildes soļus pret valstīm, kas pieprasa ceļotājiem no Ķīnas uzrādīt negatīvu rezultātu Covid-19 testam, kas veikts iepriekšējo 48 stundu laikā.

Pekina analoģiskas prasības izvirzījusi ceļotājiem, kas ierodas Ķīnā, un neizdod tūristu vīzas.

Pasaules Veselības organizācija kritizē Pekinu, ka tā slēpj datus par Covid-19 uzliesmojumu Ķīnā, un vairāk nekā desmit valstis ir ieviesušas jaunus noteikumus ceļotājiem no Ķīnas.

Seula ir samazinājusi avioreisu skaitu no Ķīnas, un pieprasa ceļotājiem no Ķīnas, Honkongas un Makao veikt Covid-19 testu pirms došanās ceļā.

Arī Japāna nolēmusi pieprasīt ceļotājiem no Ķīnas un Makao veikt testu pirms došanās ceļā un ierodoties Japānā. Lidmašīnas no kontinentālās Ķīnas daļas drīkst nolaisties tikai konkrētās lidostās, bet uz reisiem no Honkongas jaunie noteikumi neattiecas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits