Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kiberuzbrukumu Austrālijai organizējis Krievijas pilsonis

Austrālija ir noskaidrojusi, ka plašu kiberuzbrukumu šai valstij 2022.gadā organizējis Krievijas pilsonis, un otrdien paziņoja par ''bezprecedenta'' sankciju noteikšanu pret šo hakeri.

Anonīmi hakeri 2022.gada novembrī sarīkoja vienu no lielākajām datu zādzībām Austrālijas vēsturē, nozogot sensitīvus medicīnas datus valstī lielākajam privātajam veselības apdrošinātājam ''Medibank''.

Starp 9,7 miljoniem ''Medibank'' klientu, kurus skāra šis kiberuzbrukums, bija Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pēc kompānijas atteikšanās samaksāt miljoniem dolāru lielu izpirkumu hakeri sāka nopludināt tumšajā tīmeklī privātos medicīnas datus. Pirmie dati tika nopludināti, lai nodarītu iespējami lielāku ļaunumu, un ietvēra ziņas par narkotiku lietošanu, seksuāli transmisīvām slimībām un grūtniecības izbeigšanu.  

Austrālijas izlūkdienestiem ilgi bija aizdomas, ka šo datu zādzību organizējuši Krievijas hakeri, kas iepriekš bija saistīti ar hakeru kolektīvu ''REvil''.

Pēc 18 mēnešus ilgas izmeklēšanas Austrālija ir paziņojusi, ka par šo uzbrukumu ir atbildīgs 33 gadus vecs Krievijas pilsonis Aleksandrs Genadija dēls Jermakovs.

''Šī ir pirmā reize, kad Austrālijas valdība ir identificējusi kibernoziedznieku un noteikusi šāda veida kibersankcijas, un tā nebūs pēdējā,'' reportieriem sacīja iekšlietu ministre Klēra O'Nīla. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits