Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Iereibušais pilots apdraudēja 99 pasažieru dzīvības, kā arī savu kolēģu - pārējo apkalpes locekļu - dzīvības

Kanādā arestē aviolainera pilotu, kurš pirms reisa kabīnē izguļ dzērumu

Kanādā arestēts pilots, kurš neilgi pirms reisa aviolainera kabīnē izgulējis dzērumu. Par to, ka pilots varētu būt alkohola reibumā, aizdomas radās jau pirms reisa - 37 gadus vecā Slovākijas pilsoņa Miroslava Groniča aizdomīgo uzvedību pamanījis lidostas personāls brīdī, kad pilots devies uz lidaparātu. Par to paziņots otram pilotam, kurš kolēģi atradis pilotu kabīnē aizmigušu, vēsta CNN.

Izsaukta policija, kas aizdomas par to, ka Groničs ir alkohola reibumā, apstiprināja. Pat divas stundas pēc brīža, kad Groničs atrasts kabīnē aizmidzis, viņa asinīs alkohola koncentrācija pieļaujamo normu pārsniegusi trīs reizes, Kanādas raidorganizāciju CBC News informēja Kalgari policijas preses pārstāvis Pols Steisijs.

Viņš atzinis - kaut notikums ir ļoti satraucošs un varēja novest pie traģēdijas, labi nostrādājusi daudzslāņainā drošības sistēma, šajā gadījumā, citi apkalpes locekļi. Proti, lielas aviokompānijas pilotam ir ļoti niecīgas izredzes vienpersoniski veikt pacelšanos, esot darba pienākumu pildīšanai nepiemērotā stāvoklī, jo pirms lidojuma jāveic daudz un dažādas drošības pārbaudes, jākomunicē ar gaisa satiksmes kontrolieriem un otro pilotu. Policijas pārstāvis norādīja, ka parasti šādos gadījumos kāds savlaicīgi pamana un ziņo par potenciāli bīstamo situāciju, šajā gadījumā tas bija lidostas personāls pie izejas vārtiem.

Groničam, kurš ir Slovākijas pilsonis, bija izsniegta darba atļauja strādāšanai Kanādā. 

Zemo cenu aviokompānija Sunwing savā Facebook kontā atvainojusies pasažieriem, kuru ceļojums incidenta dēļ aizkavējās, kā arī uzteica pārējo apkalpes locekļu rīcību, savlaicīgi pamanot un risinot situāciju.


Lidmašīna ar 99 pasažieriem uz klāja devās ceļā neilgi pēc Groniča aizturēšanas jau ar citu pilotu pie vadības svirām.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits