Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna paziņo par atkāpšanos

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna ceturtdien paziņoja, ka februārī atkāpsies no amata.

"Man ir laiks [aiziet]. Man vienkārši nav pietiekami daudz [spēka] vēl četriem gadiem," Ārderna sacīja savas Darba partijas biedru sanāksmē.

Ārderna 2017.gadā kļuva par premjerministri koalīcijas valdībā, bet 2020.gadā panāca centriski kreisās Darba partijas uzvaru parlamenta vēlēšanās. Jaunākajās sabiedriskās domas aptaujās viņas partijas un pašas premjeres popularitāte ir kritušās.

Pirmoreiz parādoties sabiedrībā kopš parlamenta došanās vasaras atvaļinājumā pirms mēneša, Ārderna sacīja, ka bija cerējusi šī pārtraukuma laikā rast enerģiju, lai turpinātu vadīt valdību, bet nav spējusi to izdarīt.

Ārderna arī paziņoja, ka nākamās parlamenta vēlēšanas notiks 14.oktobrī, bet viņa līdz tām turpinās darbu kā parlamenta deputāte.

"Es aizeju nevis tāpēc, ka ticētu tam, ka mēs nevaram uzvarēt nākamajās vēlēšanās, bet tāpēc, ka ticu tam, ka mēs varam uzvarēt un uzvarēsim," sacīja Ārderna.

Ārderna sacīja, ka viņas atkāpšanās stāsies spēkā ne vēlāk kā 7.februārī, un piebilda, ka Darba partija 22.janvārī balsos par jaunu līderi. Vicepremjers Grānts Robertsons ir paziņojis, ka neizvirzīs savu kandidatūru.

Premjere sacīja, ka viņas atkāpšanās nav nekāds noslēpums.

"Es esmu cilvēcīga. Mēs dodam tik daudz, cik spējam, kamēr mēs to spējam, un tad ir laiks [aiziet]. Man šis laiks ir pienācis. Es aizeju, jo šādam privileģētam darbam ir liela atbildība. Atbildība zināt, kad jūs esat īstais cilvēks, lai vadītu, un arī, kad neesat," teica Ārderna.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits