Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunzēlandē tūkstošiem cilvēku protestē pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19

Jaunzēlandē tūkstošiem cilvēku otrdien devušies gājienā uz parlamentu, lai protestētu pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19.

Parlamenta apkārtnē Velingtonā bija izvietoti lieli policijas spēki.

Aptuveni 3000 cilvēku, no kuriem lielākajai daļai nebija uz sejas masku, devās gājienā cauri Velingtonas centram. Viņiem pievienojās vairāki desmiti motociklistu.

Protestētāju vidū bija arī maori, kas smagi izjutuši karantīnas režīmu, un skolotāji, kas var zaudēt darbu, ja atteiksies vakcinēties.

Vairākiem protestētājiem līdzi bija karogi ar uzrakstiem "Trump 2020", bet citiem bija plakāti, kuros kritizēta premjerministre Džasinda Ārderna un plašsaziņas līdzekļi apsūdzēti melu izplatīšanā.

Demonstrācija pie parlamenta noritēja mierīgi, un cilvēki pēc tam izklīda.

Policija ziņoja, ka Velingtonā neviens cilvēks nav aizturēts, bet pauda neapmierinātību ar faktu, ka tik daudzi protestētāji nav ievērojuši epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Policija atklāja, ka netālu no Oklendas nelielā demonstrācijā viens policists sakosts.

Ārderna žurnālistiem sacīja, ka šie protesti neatspoguļo vairuma jaunzēlandiešu viedokli, un lielākā daļa atbalsta valdības reakciju uz pandēmiju.

Premjere sacīja, ka pirmo poti pret Covid-19 saņēmuši jau gandrīz 90% iedzīvotāju.

Ārdernas valdība uz pandēmiju reaģējusi, ieviešot stingrus karantīnas režīmus, rūpīgi izsekojot saslimušo kontaktus un slēdzot robežas. Šādas "nulles kovida" politikas rezultātā Jaunzēlandē ir tikai 31 nāves gadījums, kas saistīts ar Covid-19.

Taču pagājušajā mēnesī premjere atzina, ka šī politika vairs nav dzīvotspējīga delta varianta dēļ, kas augustā tika konstatēts Oklendā. Ārderna sacīja, ka valsts mērķis izskaust Covid-19 ir mainīts uz Covid-19 izplatības samazināšanu sabiedrībā, pastiprinot vakcināciju.

Oklendas iedzīvotāji kopš augusta vidus ir pakļauti karantīnas režīmam, un Ārderna šonedēļ paziņoja, ka karantīnas režīms paliks spēkā līdz novembra beigām.

Premjere solījusi atļaut lielāku brīvību, tostarp atcelt karantīnas režīmus, kad pret Covid-19 pilnībā būs vakcinējušies 90% iedzīvotāju. Nevakcinētajiem arī pēc tam būs jārēķinās ar ierobežojumiem nodarbinātībai, ceļošanai un atpūtas iespējām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits