Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Japānu šokē slaktiņš Kavasaki pilsētā

Otrdienas rītā Japānu pāršalca ziņa par asiņainu uzbrukumu sēriju Kavasaki pilsētā Kanagavas prefektūrā - vīrietis ar nazi nodūra 11 gadus vecu meiteni un 39 gadus vecu vīrieti, bet ievainoja vēl 16 cilvēkus - 15 skolnieces un vienu skolnieku. Pēc tam uzbrucējs nodūrās, vēsta Japānas ziņu aģentūra Kyodo.

Likumsargi uzbrucēju - vīrieti vecumā pēc 50 - esot aizturējuši, bet viņš bija paguvis sevi sadurt kaklā un drīz nomira. To redzējis aculiecinieks - autobusa šoferis. "Pēc uzbrukuma viņš pārdesmit metrus atkāpās un tad sadūra sevi kaklā."

Uzbrucēja upuri ir sestās klases skolniece Hanako Kuribajaši un Japānas Ārlietu ministrijas ierēdnis Satoši Ojama.

Uzbrukums notika pieturā, kur bērni gaidīja autobusu. Pietura atradās pārsimts metru attālumā no skolas. Uzbrukumā cietušie ir privātas katoļu skolas audzēkņi. Ļaundaris duršanai izmantoja abas rokas. Notikuma vietā pēc tam atrasti divi naži, bet policija vīrieša mugursomā atradusi vēl vairākus nažus.

Notikuma vieta norobežota, lai izmeklētāji varētu netraucēti strādāt un ievākt lietiskos pierādījumus.

Notikušo nosodīja Japānas augstākās amatpersonas. Premjers Sindzo Abe, uzrunājot žurnālistus, norādīja, ka "par notikušo ir saniknots un darīs visu iespējamo, lai garantētu bērnu drošību".

Tieši šajā laikā Japānā vizītē bija ieradies ASV prezidents Donalds Tramps, kurš tostarp ir pirmais ārvalstu līderis, kas oficiālā statusā tikās ar jauno Japānas imperatoru. Arī Tramps pauda līdzjūtību Japānas iedzīvotājiem: "Vēlos izmantot šo brīdi, lai izteiktu līdzjūtību visiem uzbrukuma upuriem un viņu tuviniekiem. Visi amerikāņi šajā brīdī domās ir ar Japānu un sēro par upuriem un viņu ģimenēm," Trampu citē ziņu aģentūra AP.

Izglītības ministrs Masahiko Šibajama preses konferencē pēc notikušā informēja, ka premjers Abe uzdevis viņam pastiprināt drošības pasākumus skolās un sabiedriskā transporta maršrutos, kurus izmanto skolēni.

Japānai jau ir traģiska pieredze ar šāda veida uzbrukumiem - 2001. gadā vīrietis, bruņojies ar nažiem, nodūra astoņus skolēnus un vēl 15 ievainoja pamatskolā Osakas prefektūrā. Kopš tā laika skolās Japānā noteikti arvien stingrāki drošības pasākumi, piemēram, uzreiz pēc stundu sākuma tiek aizslēgti skolas teritorijas vārti, tāpat daudzās izglītības iestādēs pēc šī uzbrukuma tika ieviestas novērošanas kameras. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits