Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izraēlas prezidents uztic Netanjahu jaunās valdības veidošanu

Izraēlas prezidents Ruvens Rivlins otrdien uzticējis jaunās valdības veidošanu premjerministram Benjaminam Netanjahu, bet paudis šaubas, vai viņam vai kādam citam kandidātam izdosies izveidot vairākuma koalīciju.

23.martā notikušās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas bija jau ceturtās pēdējo divu gadu laikā, taču arī šoreiz nevienai no nometnēm nav izdevies gūt pārliecinošu vairākumu. Kā iepriekš, spēku samērs starp Netanjahu atbalstītājiem un pretiniekiem faktiski ir vienāds.

Rivlina konsultācijās ar partiju līderiem Netanjahu atbalstīja 52 no 120 Kneseta deputātiem.

Prezidents pavēstīja, ka, balstoties uz šīm rekomendācijām, viņš nolēmis uzticēt valdības veidošanu Netanjahu.

Opozīcijas līderi Jairu Lapidu sarunās atbalstīja 45 deputāti. 16 likumdevēji atturējās paust atbalstu kādam kandidātam, bet Naftali Benetu atbalstīja septiņi deputāti no viņa vadītās ebreju nacionālistu partijas Yemina.

"Konsultāciju rezultāti (..) vedināja mani domāt, ka nevienam kandidātam nav reālistisku izredžu izveidot valdību, kam būs Kneseta uzticība," norādīja Rivlins.

"Es zinu, ka daudziem ir nostāja, ka prezidentam nevajadzētu uzticēt [valdības veidošanu] kandidātam, kam izvirzītas kriminālapsūdzības, bet saskaņā ar likumu un tiesu lēmumu premjerministrs var turpināt ieņemt savu amatu pat tad, kad viņam izvirzītas apsūdzības," sacīja prezidents.

Pirmdien Jeruzalemes tiesā atsākās prāva pret korupcijā apsūdzēto Netanjahu. Tā ir pirmā reize Izraēlas vēsturē, kad tiesas priekšā stājies vēl amatā esošs premjers.

71 gadus vecajam Netanjahu, kurš premjerministra amatu ieņem jau 12 gadus pēc kārtas, būs 28 dienas laika, lai panāktu koalīcijas vienošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits