Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Interneta lietotāji vajā Zimbabves populārākas lauvas slepkavu

Amerikāņu zobārsts Valters Palmers, kurš, kā vēsta CNN, samaksājis 50 000$, par iespēju nogalināt Zimbabves slavenāko lauvu, nu tiek pakļauts nežēlīgiem verbāliem uzbrukumiem no sociālo mediju lietotāju puses. 

Kā atklājies, lauva sākotnēji tika ievainots ar arbaleta bultu un pēc tam 40 stundas tika medīts. Pēc tam kad lauva tika panākts viņu nogalināja ar šaujamieroci. Palmers to nodīrājis un uzņēmis fotogrāfijas. 

Divi Palmera pavadoņi tika aizturēti. Medības tikušas sarīkotas nelegāli, kā norādījis Palmers, viņš to nav zinājis un ir paļāvies uz abiem pavadoņiem. 

Lauva vārdā Sesils tika uzskatīts par populārāko Zimbabves Hvanges nacionālā parka iemītnieku un katru gadu piesaistīja tūkstošiem tūristu. Atklājies, ka malumednieki dzīvnieku izvilinājuši no dabas rezervāta, izmantojot mirušu dzīvnieku, kas bija piestiprināts pie automašīnas.  Mednieki pēc nodīrāšanas arī esot centušies iznīcināt GPS raidītāju, ko Sesilam bija piestiprinājuši Oksfordas universitātes pētnieki.

Palmers ir paudis nožēlu, ka ir iesaistīts lauvas nogalināšanā, tomēr neskaitāmi Twitter lietotāji, tajā skaitā arī slavenības turpina verbālos uzbrukumus kaislīgajam medniekam. Mūziķa Ozija Osborna sieva Šārona rakstīja, ka vēlas, lai Palmers zaudē savu darbu un māju. Modele Klāra Deviņa sacījusi, ka zobārsts ir "vājš attaisnojums cilvēkam". 

Dabas pētnieki norādījuši, ka visticamāk Sesila atvases, tagad pēc viņu tēva nāves, nākamais lauvu barvedis nogalinās, lai varētu izplatīt savu dzimtu. Kā norāda eksperti, starp lauvām tā esot ierasta prakse.

Pēdējo 30 gadu laikā Āfrikas lauvu populācija sarukusi par 60% un šobrīd savvaļā dzīvo tikai apmēram 32 000 šo dzīvnieku.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits