Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Erdogans tuvākajā laikā plāno izmaiņas valdībā

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans tuvāko dienu laikā veiks izmaiņas valdības sastāvā, raidorganizācijai NTV otrdien pavēstījis valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) vadītāja vietnieks Mahirs Inals, apstiprinot mediju nesenās spekulācijas par iespējamām pārbīdēm kabinetā.

Sestdien Erdogans no amata atcēla centrālas bankas vadītāju, kas divas dienas iepriekš bija paaugstinājis procentu likmes nolūkā iegrožot inflāciju. Viņa vietā prezidents iecēlis izteiktu stingras monetārās politikas kritiķi, taču tas izsaucis vētru finanšu tirgū.

Uz jautājumu par iespējamajām izmaiņām valdībā Inals atbildējis: "Kad sākas sarunas par pārmaiņām, neizbēgami, vienā vietā notiekot izmaiņām, notiek kustība visā sistēmā."

Piesaucot 2023.gadā gaidāmās vēlēšanas, Inals norādījis, ka ne tikai partijā, bet arī "komandā" būs pārmaiņas, par kurām kļūs zināms tuvāko dienu laikā.

Runas par nopietnām pārbīdēm sākās novembrī, kad tika atcelts iepriekšējais centrālās bankas vadītājs un no amata atkāpās toreizējais finanšu ministrs un Erdogana znots Berats Albairaks.

Tolaik Erdogans gan paziņoja, ka runas par izmaiņām valdības sastāvā esot nepamatotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits