Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Elizabeti II vizītē Īrijā sagaida ar spridzekļiem

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II pirmās vizītes Īrijā sākumu otrdien aptumšoja ziņa, ka iepriekšējā naktī kādā autobusā, kas devies uz galvaspilsētu Dublinu, atrasts pašdarināts spridzeklis.

Bumba transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā tika uzieta pēc tam, kad autobusu apturēja Meinūtas pilsētiņā 25 kilometrus no Dublinas, informē Reuters. Autobusā atradās 30 cilvēku, kuri pēc bīstamā priekšmeta atrašanas tika evakuēti. Sprāgstvielu vēlāk neitralizējuši Īrijas armijas sapieri.

Otrdien uz laiku tika slēgta viena no galvenajām tramvaja līnijām, jo kādā pieturā tika atrasts spridzeklim līdzīgs priekšmets. Pēc policijas veiktās apskates tika konstatēts, ka kāds vēlējies skaudri pajokot, jo «bumba» nebija sprādzienbīstama.

Īrijas premjerministrs Enda Kenijs abus incidentus vērtēja pragmatiski. «Šādas lietas notiek jebkur pasaulē, kad tur ierodas globālas personības,» domā politiķis.

Savukārt daudzi vienkāršie iedzīvotāji par šādiem izgājieniem ir ļoti sarūgtināti. «Viņi mūs ievelk atpakaļ tumšajos gados [laikā, kad īru ekstrēmisti izvērsa asiņainu cīņu pret britiem ar mērķi panākt Ziemeļīrijas, kas atrodas Londonas valdījumā, pievienošanu Īrijai],» uzskata dublinietis Toms O'Nīls. «Īrijā ir daži cilvēki, kuriem beidzot vajag pārvarēt šo angļu lietu.»

Neviens grupējums atbildību par incidentiem nav uzņēmies, tomēr tie varētu būt saistīti ar Ziemeļīrijas separātistu kustību Real IRA (Īstā Īru republikāņu armija), kas izteikusi draudus saistībā ar karalienes vizīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits