Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Džihāda Džeina atzinusies, ka plānojusi nogalināt Lāšu Vilku

Par Džihāda Džeinu dēvētā amerikāniete Kolīna Larouza atzinusies, ka savulaik plānojusi veikt terora aktu un nogalināt zviedru karikatūristu Lāšu Vilku. 46 gadus vecā sieviete atbildējusi apstiprinoši, kad tiesnesis jautājis, vai viņa atzīst savu vainu terorismā, slepkavības plānošanā ārvalstī, nepatiesu ziņu sniegšanā Federālajam izmeklēšanas birojam un identitātes zādzības mēģinājumā, par ko viņai draud mūža ieslodzījums, The Local.

Kolīna Larouza tika arestēta 2009. gada oktobrī, bet pērn martā Īrijā aizturēja septiņus cilvēkus, kas kopā ar Džihāda Džeinu bija plānojuši nogalināt L. Vilku, kurš 2007. gadā izraisīja sašutumu musulmaņu pasaulē ar karikatūru, kurā pravietis Muhameds bija attēlots kā suns.

K. Larouza un vēl pieci cilvēki ar interneta starpniecību vervējuši cilvēkus džihāda [svētā kara] veikšanai Dienvidāzijā un Eiropā. Sieviete no Dieva esot saņēmusi tiešu pavēli nogalināt Zviedrijas pilsoni un izdarīt to tā, lai izbiedētu «visu Kufar [neticīgo] pasauli». «Tas būs mans mērķis, kamēr es to sasniegšu vai miršu mēģinot,» K. Larouza teikusi kādā no elektroniskajām sarakstēm ar saviem līdzinātājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits