Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Diplomāti: ANO lūgs Sīriju ļaut piegādāt humāno palīdzību pa gaisu

ANO svētdien aicinās Sīrijas valdību ļaut valstī aplenktajām teritorijām humāno palīdzību piegādāt pa gaisu, paziņojuši diplomāti.

ANO humānās palīdzības koordinators Stīvens O'Braiens piektdien norādīja ANO Drošības padomei, ka Sīrijas piekrišana ir nepieciešama, lai no gaisa varētu piegādāt sūtījumus ar pārtiku un medikamentiem aplenktajās teritorijās, kuru iedzīvotāji varētu ciest badu, aģentūrai AFP pavēstīja sanāksmē klātesoši diplomāti.

Starptautiskā Sīrijas atbalsta grupa maijā vienojās no 1.jūnija sākt piegādāt humāno palīdzību aplenktajām teritorijām Sīrijā, ja tiks bloķēta palīdzības piegāde pa sauszemi. Tomēr piegādēm ar lidmašīnām vajadzīga Damaskas piekrišana, un šāda veida operācija ir ļoti riskanta.

Pirms apspriedes Francijas vēstnieks ANO Fransuā Delatrē norādīja reportieriem, ka nepieciešams izbeigt humāno katastrofu.

"Sīrijas režīms turpina sistemātiski mērdēt badā simtus tūkstošus civiliedzīvotāju un izmantot viņus kā kara ieroci. Tie ir kara noziegumi," viņš paziņoja

Diplomāti prognozēja, ka paies kāds laiks, pirms Damaska atbildēs uz lūgumu, un piegādes ar lidmašīnām netiek plānotas tuvākajā laikā.

Delatrē aicināja Krieviju pastiprināt spiedienu uz Damasku, lai tā ļautu humāno palīdzību piegādāt pa sauszemi, kas, kā norāda ANO, ir efektīvākais veids, kā veikt piegādes.

ANO ceturtdien paziņoja, ka 15 no 19 aplenktajām teritorijām piegāžu veikšanai pa gaisu vajadzētu izmantot helikopterus, jo tās ir biezi apdzīvotas.

Saskaņā ar ANO datiem Sīrijā valdības spēku aplenkumā dzīvo 592 000 cilvēku un vēl četri miljoni dzīvo apgabalos, kuriem grūti piekļūt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits