Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Čavess: Opozīcijas kandidāta uzvara vēlēšanās novedīs pie "kara"

Venecuēlas autoritārais līderis Ugo Čavess piektdien paziņoja, ka gadījumā, ja oktobrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās uzvarēs opozīcijas kandidāts, valsts nonāks uz kara un vardarbības ceļa.

Uzrunājot Venecuēlas Sociālistiskās partijas biedrus, Čavess norādīja: "Mēs nodrošinām miera, iekšējās saskaņas, nacionālās ekonomikas attīstītības, sociālās dzīves [un] Venecuēlas demokrātijas kontinuitāti."

Savukārt varas atgriešanās "buržuāzijas" rokās garantēšot "karu, vardarbību, nacionālos nemierus", kas novedīšot "pie valsts gala, taču mēs to nepieļausim," uzsvēra Čavess.

Kā ziņots, svētdien notikušajās Venecuēlas opozīcijas rīkotajās priekšvēlēšanās par kandidātu uz prezidenta amatu tika izvēlēts Mirandas štata gubernators Enrike Karpiless.

Karpiless politikā darbojas jau kopš 25 gadu vecuma. Viņa atbalstītāju skaits strauji pieauga, kad pagājušajā mēnesī no sacensības izstājās populārais Karakasas Čakao rajona bijušais mērs Leopoldo Lopess, kurš izteica atbalstu Mirandas gubernatoram.

Karpiless pārstāv mēreno Taisnīguma pirmo partiju un iestājas par kreisi centrisku politiku. Viņš uzskata, ka Venecuēlai būtu jāseko "Brazīlijas ekonomiskajam modelim, atļaujot tirgum spēlēt savu lomu, vienlaikus par prioritāti padarot sociālo progresu".

Karpiless paziņojis, ka vēlas pārvarēt valsts dziļo politisko polarizāciju un solījis cīnīties pret nabadzību. Līdz šim viņš centies arī izvairīties no tiešas Čavesa kritikas.

Priekšvēlēšanās par Karpilesu balsoja 1,9 miljoni venecuēliešu jeb 17% no reģistrēto vēlētāju kopskaita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits