Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Čavess apstiprina vēža atgriešanos

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess svētdien pirmoreiz publiski atzina vēža atgriešanos un sacīja, ka viņam būs jāiziet jauna radioterapija pēc ļaundabīga audzēja izoperēšanas Kubā.

"Audzējs tika pilnīgi izoperēts, un mūsu pieņēmumi apstiprinājās: ir atgriezies vēzis, kurš man sākotnēji tika diagnosticēts," valsts televīzijā paziņoja Čavess.

57 gadus vecajam Čavesam 27.februārī Kubas galvaspilsētā Havanā izoperēja audu bojājumu iegurņa rajonā, kur pērn jūnijā viņam tika izoperēts audzējs.

Čavess oktobrī pasludināja sevi par izveseļojušos no vēža, bet 21.februārī paziņoja, ka viņam Kubā tiks izoperēts audu bojājums, jo pastāv liela iespējamība, ka šis bojājums ir ļaundabīgs.

Čavess, kurš no 24.februāra ārstējas Kubā, svētdien paziņoja, ka jaunais audzējs bija apmēram divus centimetrus garš - daudz mazāks nekā agrāk izoperētais, kurš bijis "apmēram beisbola bumbas lielumā".

Vēl nav paziņots, kad Čavess pēc ārstēšanās Kubā atgriezīsies Venecuēlā.  

Venecuēlas amatpersonas nav konkretizējušas, kāda veida vēzis ir Čavesam, bet ir noliegušas, ka vēzis būtu izplatījies uz citiem orgāniem.

Čavess svētdien pauda atvieglojumu par to, ka nav citu "audu bojājumu" vēža skartajā rajonā un tuvākajos orgānos, tātad vēzis nav izplatījies pa organismu.

"Nav izplatīšanās, nav metastāžu, nav limfmezglu [problēmu] - nekas no tā, paldies Dievam. Tas ir iemesls, kāpēc mēs esam tik optimistiski šajā cīņā," sacīja kreisi noskaņotais prezidents.

Čavess atzina, ka var paiet vairākas nedēļas līdz jaunās radioterapijas sākumam, jo ir jāpagaida, līdz operācijas rētas sadzīs. Viņš arī nenoliedza "citu papildu ārstēšanās variantu" iespējamību.

Čavesam pērn 20.jūnijā Kubā tika izoperēts ļaundabīgs audzējs iegurņa rajonā, taču viņš neatklāja, kāds vēzis tas bija. ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas bijis resnās zarnas vēzis. Publiski pieejamas informācijas trūkuma dēļ tika izteikti dažādi pieņēmumi par  Čavesa patieso veselības stāvokli.

Pēc pērn veiktās operācijas  Čavess izgāja četrus ķīmijterapijas kursus, no kuriem trešais notika Venecuēlā, bet pārējie trīs - Kubā.

Ziņa par vēža atgriešanos ir radījusi jaunas šaubas par  Čavesa veselības stāvokli laikā, kad viņš gatavojas kandidēt uz ceturto amata termiņu prezidenta vēlēšanās, kas gaidāmas 7.oktobrī. Šajās vēlēšanās  Čavesa sāncensis būs 39 gadus vecais Mirandas štata gubernators Enrike Kapriless, kurš izvirzīts par vienotu opozīcijas kandidātu.

Čavess ir pie varas Venecuēlā kopš 1999.gada. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits