Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Čavesam tiks izdarīta jauna operācija potenciāli ļaundabīga audu bojājuma dēļ

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, kurš pērn pasludināja sevi par izveseļojušos no vēža, otrdien paziņoja, ka viņam Kubā tiks izoperēts audu bojājums, jo pastāv liela iespējamība, ka šis bojājums ir ļaundabīgs.

Ziņa par gaidāmo operāciju ir radījusi jaunas šaubas par Čavesa veselības stāvokli laikā, kad viņš gatavojas kandidēt uz ceturto amata termiņu prezidenta vēlēšanās, kas gaidāmas 7.oktobrī. Šajās vēlēšanās Čavesa sāncensis būs 39 gadus vecais Mirandas štata gubernators Enrike Kapriless, kurš izvirzīts par vienotu opozīcijas kandidātu.

57 gadus vecais Čavess, kurš ir pie varas kopš 1999.gada, sacīja, ka audu bojājums tika konstatēts nedēļas nogalē, veicot medicīnisku pārbaudi Kubā.

"Tas ir neliels audu bojājums apmēram divu centimetru diametrā, ļoti skaidri saskatāms," Čavess sacīja valsts telekanālā VTV. Viņš piebilda, ka tas atrasts "tajā pašā rajonā, kur pirms apmēram gada tika izoperēts audzējs".

"Ir jāveic jauna operācija tā izgriešanai, lai to izpētītu un noskaidrotu, vai tas ir ļaundabīgs vai nē," sacīja Čavess. "Ja tas ir ļaundabīgs, tad es pāriešu uz citu fāzi .. lokalizētu radioterapiju," viņš piebilda. Čavess gan sacīja, ka gaidāmā operācija būs vienkāršāka nekā audzēja izoperēšana pērn jūnijā.

"Nevienam nav jābēdājas, un nevienam nav jāsāk līksmot: jo neatkarīgi no tā, kāds varētu būt mans personīgais liktenis, šai revolūcijai ir virzītājspēks un neviens, nekas to neapturēs," sacīja Čavess, gandrīz pārfrāzējot sava tuva sabiedrotā - Kubas eksprezidenta Fidela Kastro vārdus.

Čavess paziņoja par gaidāmo operāciju pēc tam, kad sociālajos tīklos bija izplatījušās baumas par viņa sliktu veselību. Atšķirībā no pagājušā gada, kad Čavesa valdība ar vilcināšanos informēja par viņa slimību, Čavess jau otrdien atzina lielo iespējamību, ka jaunais audu bojājums var būt ļaundabīgs. "Es tikšu operēts Havanā. Lēmums ir tikko pieņemts. Es nesteidzos .. rīt es sakārtošu lietas .. gatavojoties nedēļas nogalei," otrdien sacīja Čavess. "Tie ir tie paši ārsti," kas viņu operēja pērn jūnijā, operācija notiks "tajā pašā vietā, un viss ir sagatavots," sacīja Čavess. Viņš paskaidroja, ka Kubā "ir drošāk veikt šādu operāciju".

Daudzi Venecuēlas iedzīvotāji ir pārsteigti par to, ka Čavess ticis operēts ārvalstīs un pērn slēpis savas slimības detaļas.

Čavesam pērn 20.jūnijā Kubā tika izoperēts ļaundabīgs audzējs iegurņa rajonā, taču viņš neatklāja, kāds vēzis tas bija. ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas bijis resnās zarnas vēzis. Publiski pieejamas informācijas trūkuma dēļ tika izteikti dažādi pieņēmumi par Čavesa patieso veselības stāvokli.

Pēc šīs operācijas  Čavess izgāja četrus ķīmijterapijas kursus, no kuriem trešais notika Venecuēlā, bet pārējie trīs - Kubā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits