Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Čavesa bijušais ārsts: viņam atlicis dzīvot ne vairāk par diviem gadiem

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess sirgst ar ļoti bīstamu ļaundabīgo audzēju, un viņam atlicis dzīvot ne vairāk par diviem gadiem, uzskata Čavesa bijušais ārsts Salvadors Navarrete.

"Saskaņā ar datiem, kurus saņēmu no viņa ģimenes, ir runa par bīstamu ļaundabīgo audzēju sarkomu, kas izplatās iegurņa apvidū," ķirurgs Navarrete sacīja intervijā Meksikas periodiskajam izdevumam "Milenio".

Navarrete sacīja, ka apspriedies par Čavesa slimību ar citiem ārstiem, kuri ārstējuši Čavesu, un viņi visi uzstādījuši vienu un to pašu diagnozi.

Navarrete pauda uzskatu, ka tieši šī audzēja lielās bīstamības dēļ Čavess šogad izgājis "ļoti agresīvu" ķīmijterapijas kursu. "Mana prognoze ir neiepriecinoša. Kad es runāju tādas lietas, tas nozīmē, ka cilvēkam atlicis dzīvot ne vairāk par diviem gadiem," sacīja ārsts.

Neilgi pirms tam tika ziņots, ka Čavess ir devies uz Kubu, lai izietu pilnu medicīnisko apskati. Čavess pirms aizlidošanas pauda cerību, ka apskate būs veiksmīga un ārsti secinās, ka viņš veiksmīgi izveseļojies.

Čavesam 20.jūnijā Kubā tika izoperēts ļaundabīgs audzējs, taču viņš nav atklājis, kāds vēzis tas bija. ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas bijis resnās zarnas vēzis. Tā kā trūkst publiski pieejamas informācijas, ir izteikti dažādi pieņēmumi par Čavesa patieso veselības stāvokli.

Pēc šīs operācijas Čavess izgāja četrus ķīmijterapijas kursus, no kuriem trešais notika Venecuēlā, bet pārējie trīs - Kubā.

Čavess, kurš kopš 1999.gada ir trīsreiz ievēlēts par prezidentu un 2002.gadā pieredzējis neveiksmīgu apvērsumu, jau ir paziņojis par nodomu nākamgad kandidēt uz ceturto prezidentūras termiņu.

Pirms slimības viņš bieži uzrunāja tautu līdz pat sešas, septiņas stundas ilgās runās, dzēra desmitiem tasīšu kafijas dienā un gulēja vien dažas stundas diennaktī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits