Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Britu premjers sola no nākamā gada apgrūtināt ES valstu migrantu piekļuvi pabalstiem

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons satraucies par iespējamo rumāņu un bulgāru imigrantu skaita pieplūdumu un šonedēļ paziņojis, ka steigsies ierobežot tiesības uz pabalstiem migrantiem, kas ieradušies no citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Lielbritānijas valdība apņēmusies iegrožot pabalstus jau no 1. janvāra, kad beigsies bulgāriem un rumāņiem noteiktie darba tirgus ierobežojumi, un uzstāj, ka tas nepieciešams, lai padarītu valsti par "mazāk pievilcīgu vietu ES migrantiem, kas vēlas dzīvot par valsts līdzekļiem".

Kamerons jau pagājušajā mēnesī solīja apkarot "pabalstu tūrismu". Toreiz tika runāts, ka jaunie likumi varētu stāties spēkā 2014. gada vidū, taču tagad nolemts procesu paātrināt. Plāns paredz, ka iebraucēji pirmos trīs mēnešus nevarēs saņemt bezdarbnieka pabalstu, lai gan šobrīd uz finansiālu atbalstu var pretendēt jau pēc viena Lielbritānijā pavadīta mēneša.

Tāpat plānots pārtraukt pabalsta izmaksu pēc sešiem mēnešiem, ja vien iebraucējam nav "patiesu izredžu atrast darbu". Turklāt tie migranti, kurus pieķers ubagojam uz ielas, tiks izraidīti no valsts bez tiesībām atgriezties tuvākā gada laikā. Deportēšana sagaida arī bezpajumtniekus.

"Gribu sūtīt skaidru signālu, ka Lielbritānija ir atvērta biznesam, taču nav gatava uzņemt cilvēkus, kas nevēlas sniegt savu ieguldījumu," premjeru Kameronu citēja The Daily Telegraph.

Pēc premjera teiktā, Lielbritānija esot pieļāvusi smagu kļūdu, nenosakot darba tirgus ierobežojumus 2004. gadā, kad ES līdz ar Latviju, Poliju un Čehiju pievienojās vēl septiņas citas valstis. Tagad, kad 2014. gada 1. janvārī beigsies bulgāriem un rumāņiem noteiktie ierobežojumi, briti baidās no masveida migrācijas viļņa.

Pilnu rakstu Britu valdība steidz ierobežot pabalstus lasiet ceturtdienas, 19.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits