Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bali jūrā iekritušās lidmašīnas ātrums katastrofas brīdī bijis ap 500 km/h; sākta izmeklēšana

Indonēzijas kūrortsalā Bali svētdien sākta izmeklēšana, cenšoties noskaidrot sestdien pieredzētās pasažieru lidmašīnas avārijas cēloni.

Indonēzijas Nacionālās transporta drošības komitejas izmeklētāji sākuši pētīt uz pusēm pārlūzušo lidmašīnas "Boeing 737-800" korpusu. 

Izmeklētāju rīcībā jau nogādāts lidojuma parametru reģistrators, bet pašu lidaparātu plānots aizvilkt līdz jūras krastam. 

Nirēji šobrīd cenšas atrast pilota kabīnes audioierakstus, kas atrodas lidmašīnas astes daļā. Tikmēr vairāki eksperti jau izteikuši minējumus, kas varētu būt izraisījis lidmašīnas avāriju. 

Avarējušajā lidmašīnā atradās 101 pasažieris un septiņi apkalpes locekļi. Lidmašīna veica iekšzemes reisu no Rietumjavas pilsētas Bandunas. 

Sākotnēji tika ziņots, ka lidmašīna pārlidoja pār lidostas skrejceļu un tad iegāzās ūdenī, taču lidsabiedrības pārstāvis pēcāk precizēja, ka lidmašīna jūrā iegāzās aptuveni 50 metrus pirms skrejceļa. Negadījuma brīdī laiks bija apmācies, un lija lietus. 

Lidmašīnā atradās trīs ārvalstnieki - divi Singapūras pilsoņi un francūzis. Viņi guvuši vieglus ievainojumus. 

Avarējušo lidmašīnu aviokompānija bija saņēmusi tikai pirms mēneša. Pēc aviācijas eksperta Toma Balantaina domām, šis fakts liek secināt, ka avārijā, visticamāk, nav vainojams lidaparāta tehniskais stāvoklis. Pēc viņa teiktā, paveicās, ka lidmašīna iegāzās jūrā vietā, kur ūdens ir sekls. 

"Esmu pārsteigts. Lidmašīna avārijas rezultātā pārlūza uz pusēm," skaidroja eksperts, piebilstot, ka avārijas brīdī lidmašīnas ātrums varētu būt tuvu pie 482 kilometriem stundā. "Tā piezemējās un ļoti smagi ietriecās ūdenī. Ir brīnums, ka neviens cilvēks negāja bojā." 

Pagaidām vēl nav skaidrs, vai avārijā varētu būt vainojama cilvēku kļūda. Lidmašīnas pilots tiek uzskatīts par pieredzējušu. 

Avarējušās lidmašīnas pilotiem uz divām nedēļām liegts vadīt lidaparātus, iekams tiks noskaidrots, vai viņu veselības stāvoklis lidojuma brīdī bija atbilstošs noteiktajām prasībām. Pilotus arī nopratināts izmeklētāji. 

Sākotnējie alkohola un narkotiku pārbaužu rezultāti liecina, ka piloti lidojuma brīdī neatradās apreibinošo vielu ietekmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits