Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV miljardieru bagātība pandēmijas laikā pieaugusi

ASV miljardieru bagātība kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma ir pieaugusi par vairāk nekā 1 triljonu ASV dolāru, liecina trešdien publicēts pētījums, kas uzkurinājis debates par augstākiem nodokļiem bagātniekiem.

651 ASV miljardiera kopējā bagātība ir palielinājusies no 2,95 triljoniem dolāru 18.martā līdz 4,01 triljonam dolāru pirmdien, konstatēja Politikas pētījumu institūts un organizācija Amerikāņi par nodokļu taisnīgumu (ATF).

"Amerika nekad iepriekš nav redzējusi tādu bagātības uzkrāšanos tik nedaudzās rokās," sacīja ATF izpilddirektors Frenks Klemente. Viņš atzīmēja, ka šis pieaugums pārsniedz atbalsta paketi, par kuru mēģina vienoties ASV Kongress.

"Viņu peļņa pandēmijas laikā ir tik milzīga, ka Amerikas miljardieri varētu apmaksāt lielu rēķinu Covid-19 [skarto] atbalstam, nezaudējot neko no savām pirmsvīrusa bagātībām," piebilda Klemente.

Baltā nama administrācija otrdien ierosināja ekonomikas stimulu paketi 916 miljardu ASV dolāru apmērā, lai izbeigtu mēnešiem ilgu strupceļu sarunās ar Kongresu par jaunu palīdzību Covid-19 skartajai ASV ekonomikai, pirms ASV prezidents Donalds Tramps janvārī atstās amatu.

Jaunais piedāvājums ir nedaudz lielāks par 908 miljardu dolāru kompromisa priekšlikumu, kuru pagājušonedēļ izteica demokrātu un republikāņu senatoru grupa.

Pētījuma autori lēš, ka ar minēto miljardieru bagātības pieaugumu pandēmijas laikā pietiktu, lai apmaksātu stimulu čekus 3000 dolāru vērtībā visiem amerikāņiem, kuru ir apmēram 300 miljoni. 

Bankas UBS un grāmatvedības uzņēmuma PwC oktobrī publicētā pētījumā konstatēts, ka pasaules dolāru miljardieru kopējā bagātība ir sasniegusi jaunu rekordu - 10,2 triljonus ASV dolāru. 2017.gadā bija reģistrēts iepriekšējais maksimums - 8,9 triljoni dolāru.

Jaunā koronavīrusa pandēmija martā izraisīja ievērojamu kritumu akciju tirgos, kura dēļ daži bagātnieki zaudēja miljardieru statusu, bet pēc tam krass akciju cenu kāpums tehnoloģiju un veselības sektoros veicināja miljardieru bagātības palielināšanos šajos sektoros.    

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits