Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ASV liek vēstniecības darbinieku ģimenēm atstāt Venecuēlu

ASV administrācija ceturtdien izdeva rīkojumu, kas paredz, ka no Venecuēlas ir jāaizbrauc visu ASV vēstniecības darbinieku ģimeņu locekļiem, ņemot vērā "neparedzamo" politisko un drošības situāciju Venecuēlā.

Tā arī atļāva brīvprātīgi aizbraukt no Venecuēlas ASV valdības darbiniekiem, kā arī brīdināja ASV pilsoņus nedoties uz šo Dienvidamerikas valsti, kur vairākus mēnešus notiek pret valdību vērsti protesti ar cilvēku upuriem un saasinās ekonomikas krīze.

Pēc dažām dienām Venecuēlā ir paredzēts ievēlēt institūciju, kuras uzdevums būs izstrādāt jaunu valsts konstitūciju. Opozīcija apsūdz prezidentu sociālistu Nikolasu Maduro, ka viņš šādi mēģina

nodibināt diktatūru.

ASV Valsts departaments ceturtdien apsūdzēja Venecuēlas varas iestādes cilvēku, tai skaitā ASV pilsoņu, aizturēšanā un turēšanā apcietinājumā "uz ilgiem periodiem ar maz vai nekādiem pierādījumiem par noziegumu".

Valsts departaments arī paziņoja, ka ar Venecuēlas valdību saistītas bruņotu motociklistu bandas lieto vardarbību, lai iebiedētu protestētājus, un sadursmēs starp abām pusēm gājuši bojā vairāk nekā 70 cilvēku.

Saskaņā ar citām ziņām protestu gaitā ir gājuši bojā 102 cilvēki.

Vašingtona arī paziņoja, ka visiem tās vēstniecības diplomātiem un viņu tuviniekiem ir ieteikts neceļot pēc tumsas iestāšanās.

Valsts departaments arī brīdināja, ka Karakasas Simona Bolivara Starptautiskā lidosta ir "ārkārtīgi augsta riska zona bruņotu laupīšanu un cilvēku nolaupīšanu dēļ", un ieteica nedoties uz turieni naktī.

Kolumbijas aviokompānija Avianca ceturtdien kļuva par desmito aviosabiedrību, kas pārtraukusi lidojumus uz Venecuēlu drošības apsvērumu dēļ.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits