Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV ļauj Venecuēlas opozīcijai izmantot iesaldētos līdzekļus Covid-19 apkarošanai

Venecuēlas opozīcija ceturtdien paziņojusi, ka ASV devušas tai piekļuvi iesaldētajiem Karakasas valdības līdzekļiem, lai tādējādi atbalstītu cīņu pret Covid-19 pandēmiju.

ASV Finanšu ministrija devusi piekļuvi iesaldētajiem līdzekļiem, teikts opozīcijas paziņojumā, konkrēti nenorādot, par kādu summu ir runa.

Paziņojumā teikts, ka daļa no šiem līdzekļiem tiks izmantota, lai aptuveni 62 000 mediķu izmaksātu 300 dolārus.

Opozīcijas līderis Huans Gvaido tviterī pavēstīja, ka mediķi var jau reģistrēt kontus, lai, sākot ar pirmdienu, saņemtu 100 dolārus mēnesī.

Šobrīd veselības aprūpes darbiniekiem Venecuēlā atalgojums reizēm nepārsniedz pat piecus dolārus.

Pirmo reizi par iespējamo materiālo atbalstu mediķiem Gvaido paziņoja jau pirms četriem mēnešiem, taču tam bija nepieciešama ASV ārvalstu līdzekļu kontroles biroja (OFAC) atļauja iesaldēto līdzekļu izmantošanai.

Opozīcija plānoja pabalstus mediķiem izmaksāt izmantojot tīmekļa maksāšanas sistēmu AirTM, taču ceturtdien šī vietne Venecuēlā tika bloķēta.

Gvaido paziņojis, ka mediķiem tiks nosūtītas instrukcijas, kā apiet AirTM bloķēšanu, izmantojot tā dēvēto virtuālo privāto tīklu (VPN).

Pēc 2019.gadā notikušajām Venecuēlas prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti atzīti par viltotiem, vairāk nekā 50 valstis atteikušās atzīt par valsts galvu līdzšinējo autoritāro prezidentu Nikolasu Maduro un par prezidentu atzinušas Gvaido.

Jūlijā ASV atļāva opozīcijai izmantot 17 miljonus dolāru no iesaldētajiem Karakasas līdzekļiem, lai ar starptautisko veselības organizāciju starpniecību venecuēliešu mediķi varētu iegādātie nepieciešamo aprīkojumu un medikamentus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits