Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

ANO Drošības padome uz gadu pagarina ISAF mandātu Afganistānā

ANO Drošības padome trešdien pagarinājusi Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) mandātu Afganistānā vēl uz gadu, vienlaikus arī paužot gandarījumu par vienošanos, kas panākta Kabulas un Vašingtonas starpā par pakāpenisku drošības kontroles nodošanu Afganistānas valdībai līdz 2014. gada beigām.

Vienbalsīgi pieņemtajā rezolūcijā padome mudina ANO dalībvalstis nodrošināt ISAF ar personālu, aprīkojumu un resursiem, kā arī aicina tās arī turpmāk Afganistānā atbalstīt drošību un stabilitāti.

Padome pauda gandarījumu par pērn Lisabonā NATO un Afganistānas valdības parakstīto Ilgstošo partnerattiecību deklarāciju un konkrēti - apņemšanos garantēt atbalstu centieniem vairot Afganistānas spējas vērsties pret draudiem drošībai, stabilitātei un integritātei.

ANO struktūra arī mudināja ISAF un citus partnerus turpināt apmācīt, uzraudzīt un stiprināt Afganistānas nacionālos drošības spēkus, lai panāktu straujāku progresu "neatkarīgu, ilgtspējīgu, atbildīgu un etniski līdzsvarotu Afganistānas drošības spēku virzienā, visā valstī garantējot drošību un likuma varu."

Patlaban ISAF Afganistānā dien vairāk nekā 180 Latvijas karavīru. Latvijas karavīri dien ziemeļu reģionā, Fārjābas provinces Meimanē, Balkhas provinces Mazārešarīfā, kā arī galvaspilsētā Kabulā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits