Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Ahmadinedžāda inaugurācijā nepiedalās irāņu opozīcijas līderis

Irānas oficiālā televīzija informēja, ka uz svinīgo Irānas prezidenta inaugurāciajs ceremoniju nebija ieradušās vairākas Irānas politikā prominentas personas, arī bijušie prezidenti Akbars Hāšemī Rafsandžānī un Mohammads Katami un 12.jūnija prezidenta vēlēšanās zaudējušie Mirs Huseins Musavi un Mehdī Karubi, kuri pārstāv irāņu tautas daļu, kas uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Jau vēstīts, ka, neņemot vērā vairāk kā mēnesi ilgušos opozīcijas protestus, Irānas augstākais garīgais līderis un reālais vadītājs ājatolla Alī Hāmenei pirmdien devis savu svētību, otrajam prezidentūras termiņam apstiprinot amatā Mahmūdu Ahmadinedžādu, vēsta BBC.

"Irāņu tauta ir nobalsojusi par labu cīņai pret iedomību, vēlas stāties pretī trūkumam un izplatīt taisnīgumu," sacīja A.Hāmenei, par Irānas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju pasludinot M.Ahmadinedžādu, kurš pēc oficiālajiem datiem ieguvis 60 procentu vēlētāju atbalstu.

Irānas garīgais līderis vairākkārt asi kritizējis pēc vēlēšanām sākušās masu demonstrācijas, kas bija lielākās kopš 1979.gada islāma revolūcijas, kad pie varas nāca pašlaik valsti pārvaldošie kleriķi. Opozīcijas atbalstītāji uzskata, ka M.Ahmadinedžāds vēlēšanās uzvarējis negodīgi, bet īstais uzvarētājs ir M.H.Musavi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits