Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Miljardieru skaita pieaugums pērn bijis straujākais 31 gadu laikā, kopš Forbes veido bagātāko cilvēku sarakstu

Forbes: Gada laikā pasaulē par 233 miljardieriem vairāk; bagātākais - Geitss

Par pasaulē bagātāko cilvēku ceturto gadu pēc kārtas atzīts datortehnoloģiju uzņēmuma Microsoft dibinātājs Bils Geitss, liecina žurnāla Forbes veidotais ikgadējais miljardieru saraksts.

Geitsa bagātība šogad novērtēta 86 miljardu dolāru (80,09 miljardu eiro) apmērā, salīdzinot ar 75 miljardiem dolāru pirms gada.

Geitss pēdējo 23 gadu laikā Forbes veidotā saraksta galvgalī kopumā atradies 18 reizes.

Pēc Forbes datiem, kopumā pasaulē ir 2043 miljardieri, kas ir visu laiku augstākais skaits. Salīdzinoši pērn sarakstā fiksēti 1810 miljardieri.

Otro vietu ar 14,8 miljardu dolāru bagātības pieaugumu līdz 75,6 miljardiem dolāru ieņem amerikāņu investors Vorens Bafets, bet trešajā vietā ir ASV interneta tirdzniecības giganta Amazon vadītājs Džefs Bezoss, kura bagātība pērn augusi par 27,6 miljadiem dolāru, sasniedzot 72,8 miljardus.

Ceturtajā vietā iekļuvis Eiropā lielākā apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma Inditex dibinātājs Amansio Ortega, kurš pērn bija miljardieru saraksta otrajā vietā.

Miljardieru saraksta piektajā vietā ierindots sociālā tīkla Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs, savukārt Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims, kurš reiz bijis pasaules turīgākais cilvēks, noslīdējis uz sesto vietu.

Šo sešu miljardieru kopējā bagātība gada laikā palielinājusies par 18% - līdz 7,67 triljoniem dolāru, kas arī ir rekordaugsts līmenis.

Forbes sarakstā ir arī 195 jaunpienācēji, tostarp 76 no Ķīnas.

 

Top komentāri

Ezis
E
Plaisa starp nabadzīgajiem un bagātajiem pasaulē turpina pieaugt. Drīz parādīsies pirmie triljonāri. Ilgi tas tā nevar turpināties. Tie ir milzīgi līdzekļi, kas varētu tikt izmantoti pasaules iedzīvotāju labklājības celšanai, zinātnes, medicīnas attīstībai. Ir jāmaina esošā ekonomiskā formācija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits