Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Facebook piekrīt samaksāt 725 miljonus dolāru mierizlīgumā saistībā ar Cambridge Analytica skandālu

Sociālo tīklu kompānijas Facebook mātesuzņēmums Meta vienojies ASV samaksāt 725 miljonus dolāru, lai izbeigtu ilgstošo tiesvedību valstī par zaudējumu piedzīšanu no sociālā tīkla par to, ka tas ļāvis trešajām pusēm, cita starpā arī kompānijai Cambridge Analytica, piekļūt lietotāju privātajiem datiem.

"725 miljoni dolāru ir lielākā summa, kāda jebkad piedzīta kolektīvajā prasība par datu privātuma pārkāpumiem, un lielākā summa, kādu "Facebook" jebkad samaksājis kolektīvās prasības tiesvedībā," norāda sūdzības iesniedzējus pārstāvošie advokāti.

"Facebook" gan vainu pārkāpumos neatzīst.

Augustā tika ziņots, ka "Facebook" panācis sākotnējo mierizlīgumu šajā tiesvedībā.

Tiesvedība sākta 2018.gadā, un "Facebook" lietotāji tajā apsūdzēja kompāniju par privātuma aizsardzības pārkāpšanu, sniedzot lietotāju personas datus trešajām pusēm.

"Facebook" iekļuva privāto datu aizsardzības skandālā pagājušā gada sākumā pēc ziņām, ka "Cambridge Analytica", kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojis 87 miljonu ASV vēlētāju "Facebook" profilu informāciju bez viņu atļaujas.

"Cambridge Analytica" vācis arī vismaz viena miljona britu lietotāju datus.

2019.gadā ASV federālās institūcijas noteica "Facebook" piecu miljardu dolāru sodu par lietotāju maldināšanu un noteica neatkarīgu uzraudzību personas datu pārvaldībai kompānijā.

Kopš skandāla izcelšanās "Facebook" ir atcēlis piekļuvi saviem datiem tūkstošiem lietotņu, kas tiek turētas aizdomās par to ļaunprātīgu izmantošanu. Tāpat lietotājiem ir atvieglotas iespējas noteikt ierobežojumus savu personas datu izplatīšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits