Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

EasyJet lidmašīna nevar pacelties gaisā pārāk lielā vīriešu skaita salonā dēļ

Britu zemo cenu lidsabiedrības EasyJet reisa no Liverpūles uz Ženēvu, kas notika pagājušās nedēļas beigās, apkalpe bija spiesta lūgt vairākus brīvprātīgos atteikties no lidojuma, jo pasažieru kopējais svars salonā par 300 kilogramiem pārsniedzis maksimāli pieļaujamo, vēsta tabloīds The Sun. Rezultātā lidmašīnu pieteicās atstāt četri vīrieši, tomēr izlidošana aizkavējās par aptuveni stundu.

Par iemeslu „liekajam svaram” izrādījies fakts, ka Airbus A319 salonā atradies „pārāk daudz vīriešu”, paskaidrojusi lidsabiedrība. EasyJet paziņojumā norādīts, ka arī bagāža bijusi smagāka nekā parasti, jo lielākā daļa pasažieru devās atpūsties uz Šveices kalnu slēpošanas kūrortiem, vedot sev līdz salīdzinoši smagu kalnu slēpošanas ekipējumu.

Incidenta brīdī lidmašīnas salonā atradās 154 cilvēki – tajā skaitā 135 vīrieši un tikai 19 sievietes, vēsta The Local, norādot, ka parasti vīriešu un sieviešu skaits lidojumos ir aptuveni vienāds.

Kā piebilst The Sun, sākotnēji lidmašīnas komandieris brīvprātīgajiem EasyJet vārdā piedāvājis kompensāciju 100 sterliņu mārciņu apmērā, tomēr atstāt salonu četri vīrieši pieteikušies tikai pēc tam, kad arī pārējie pasažieri sametuši katram no viņiem tādu pašu summu „par radītajām neērtībām”. Brīvprātīgie, kuri piekrita atstāt lidmašīnu, tika nogādāti Birmingemā, no kurienes dažas stundas vēlāk izlidoja uz Ženēvu ar citu lidmašīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits