Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

2030. gadā Dienvidkorejā sieviešu vidējais mūža ilgums būs 90 gadi

Pētot 35 industrializēto valstu iedzīvotāju mūža ilgumus, pētnieki secinājuši, ka 2030. gadā Dienvidkorejā sieviešu vidējais mūžs sasniegs 90 gadus, apsteidzot pat ilgdzīvotājus japāņus, savukārt ASV iedzīvotājiem prognozētais mūža ilgums arvien sarūk, vēsta BBC.

Londonas Imperiālās koledžas un Pasaules veselības organizācijas veiktais pētījums liecina, ka līdz 2030. gadam arī starpība starp sieviešu un vīriešu mūža ilgumu samazināsies un, kā norāda pētnieki, tas radīs jaunus izaicinājumus pensiju sistēmai un vecu cilvēku aprūpei. 

Pētnieki norādījuši, ka Dienvidkoreja "daudz lietas paveikusi pareizi", valstī arī ir vieni no zemākajiem aptaukošanās rādītājiem. 

Japāna, kas parasti bijusi "ilgdzīvotāju valstu" topa augšgalā, tuvākajos gados zaudēs savas līderpozīcijas. Prognozes liecina, ka Japānu sieviešu mūža ilguma rādītājos apsteigs gan Dienvidkoreja, gan Francija, bet vīriešu mūža ilguma rādītājos Japāna noslīdēs uz 11. vietu. 

ASV iedzīvotājiem pētījums nav tik iepriecinošs - paredzamais dzīves ilgums vīriešiem būs 80 gadi, bet sievietēm 83. Pētnieki arī norādījuši, ka lielu lomu tajā spēle fakts, ka visiem valsts iedzīvotājiem nav pieejama bezmaksas veselības aprūpe. ASV iedzīvotāji arī vairs nepaliek garāki, un pētnieki pieņem, ka tas ir saistīts ar nekvalitatīvu uzturu bērnībā.

  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits