Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lietuvas valdība nolemj slēgt vēl divus robežkontroles punktus ar Baltkrieviju

Lietuvas valdība trešdien nolēma slēgt Lavorišķu un Raigardas robežkontroles punktus uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas no 1.marta.

Tas nozīmē, ka no nākamā mēneša sākuma uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas būs atvērti tikai divi robežkontroles punkti - Medininkos un Šalčininkos.

Augustā Lietuva slēdza divus no sešiem kontrolpunktiem uz robežas ar Baltkrieviju - Šumskā un Tverečā.

Ministri arī atbalstīja priekšlikumu ierobežot pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu Kenas dzelzceļa kontrolpunktā uz robežas ar Baltkrieviju, lai risinātu problēmu, ka tranzīta vilcienos uz Krievijas  Kēnigsbergas (Karaļauču) eksklāvu braucošie pasažieri izkāpj Lietuvā ar jebkuras Eiropas Savienības dalībvalsts izdotiem dokumentiem, kas paredzēti ceļošanai bloka teritorijā.

Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite iepriekš sacīja, ka katru gadu Kenas stacijā iekāpj vai izkāpj no vilcieniem aptuveni 13 000 cilvēku.

Valdība arī nolēma pārtraukt gājēju un velosipēdistu pārvietošanos caur Medininku un Šalčininku robežkontroles punktiem un pakāpeniski samazināt atļauju skaitu, kas izsniegtas Baltkrievijas un Lietuvas pārvadātājiem, kuri veic regulārus starptautiskos pasažieru autobusu pārvadājumus.

Lietuvas varasiestādes apgalvo, ka tādu ierobežojumu mērķis ir risināt valsts drošības, kontrabandas un starptautisko sankciju pārkāpumu problēmas.

Pērn, cilvēkiem autoceļu robežkontroles punktos šķērsojot Lietuvas un Baltkrievijas robežu, pārbaudes veiktas gandrīz 3,9 miljonus reižu. Tas ir par 25,5% vairāk nekā 2022.gadā. 66% pārbaudīto personu bija Baltkrievijas pilsoņi.

Lietuvas pilsoņi robežu šķērsoja 684 000 reižu, kas ir par 13,4% mazāk nekā 2022.gadā. Unikālo robežšķērsotāju skaits pērn samazinājies par 17,5% līdz nepilniem 62 000.

Visvairāk Lietuvas pilsoņi robežu ar Baltkrieviju šķērsoja Šalčininku un Lavorišķu robežkontroles punktos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits