Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvas Seima vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējuši konservatīvie, apsteidzot zaļzemniekus

Lietuvas Centrālā vēlēšanu komisija apkopojusi svētdien notikušo Seima vēlēšanu pirmās kārtas rezultātus par 1988 no 1989 vēlēšanu iecirkņiem, un tajos visvairāk balsu - 24,8% - ieguvusi lielākā opozīcijas partija - konservatīvā Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti, apsteidzot valdošo Zemnieku un zaļo savienību.

Zemnieku un zaļo savienība, kas saskaņā ar sākotnējiem rezultātiem bija vadībā, tagad ir otrajā vietā ar 17,5% balsu. Tai seko Darba partija ar 9,47% balsu.

Lietuvas sociāldemokrātu partija ieguvusi 9,26% balsu, Brīvības partija - 9,02% balsu, Lietuvas Republikas liberāļu kustība - 6,78% balsu.

Pārējās partijas nav pārvarējušas iekļūšanai Seimā nepieciešamo 5% barjeru. Starp tām ir divas no trim valdošās koalīcijas partijām -  Lietuvas poļu vēlēšanu akcija-Kristīgo ģimeņu savienība ar 4,83% balsu, un Sociāldemokrātu darba partija ar 3,17% balsu.

Lietuvas Seimā jāievēlē 141 deputāts, 70 deputātus ievēlē daudzmandātu apgabalā pēc partiju sarakstiem, bet 71 deputātu - vienmandāta apgabalos.

Par deputātu mandātiem šajās vēlēšanās sacenšas 17 saraksti un 1754 kandidāti. Paredzams, ka visu deputātu ievēlēšanai vienmandāta apgabalos būs nepieciešama vēlēšanu otrā kārta, kas notiks 25.oktobrī.

Papildināta 1.- 4.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits