Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietuvas prezidents: Jautājums par robežas ar Baltkrieviju pilnīgu slēgšanu zaudē aktualitāti

Jautājums par Lietuvas valsts robežas ar Baltkrieviju pilnīgu slēgšanu zaudē aktualitāti, jo situācija ar grupējuma Vagner algotņiem kaimiņvalstī stabilizējas, paziņojis Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Tas ir vairākas nedēļas sens jautājums. Toreiz bija pilnīgi skaidrs, ka draudi par grupējuma "Vagner" pārvietošanu uz Baltkrieviju jau ir sākuši īstenoties realitātē, un bija parādījusies informācija, ka dažas bruņotu [vagneriešu] grupas parādījušās poligonā Gožā, tātad ļoti tuvu Lietuvas un Polijas robežai," pirmdienas vakarā Lietuvas sabiedriskās televīzijas raidījumā "LRT forums" sacīja Nausēda.

Augusta sākumā Suvalku apkaimē tiekoties ar Polijas premjerministru Mateušu Moravecki, Nausēda aicināja definēt apdraudējuma kritērijus, atbilstoši kuriem reģiona valstis slēgtu savas robežas ar Baltkrieviju.

Vēlāk Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministri vienojās par šādiem kritērijiem.

Nausēda pirmdienas vakarā teica, ka drošības situācija pēc šiem notikumiem nav pasliktinājusies, savukārt pēc Jevgeņija Prigožina nāves grupējumā "Vagner", kuru viņš vadīja, vērojamas problēmas.

"Šodien man nav konkrētas informācijas, ka grupējuma "Vagner" dalībnieki atrodas uz mūsu robežas un cenšas destabilizēt situāciju pierobežā. Polijas puse diez vai varētu pateikt kaut ko vairāk," sacīja Lietuvas prezidents.

Viņš norādīja, ka reģiona valstu rīcībai jābūt adekvātai situācijai.

"Ja situācija kļūs sarežģītāka, mēs rīkosimies noteiktā veidā. Ja situācija paliks tāda pati kā tagad vai pat stabilizēsies, mums būs jārīkojas citādi. Neviens nevēlas atkal slēgt robežas sportiskas intereses pēc," teica Nausēda.

"Es domāju, ka mēs tā varam teikt," viņš sacīja, atbildot uz jautājumu, vai jautājums par robežu slēgšanu zaudē aktualitāti.

Jau ziņots. ka 18.augustā Lietuva slēdza divus no sešiem autotransportam domātajiem kontrolpunktiem uz robežas ar Baltkrieviju,  šādu lēmumu skaidrojot ar apdraudējuma pieaugumu pēc "Vagner" kaujinieku ierašanās Baltkrievijā, kā arī ar nepieciešamību mazināt kontrabandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits