Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tallink līdz nākamā gada pavasarim atcēlis visus reisus maršrutā Rīga-Helsinki

Igaunijas prāmju operators Tallink Grupp līdz nākamā gada pavasarim atcēlis visus prāmju reisus maršrutā Rīga-Helsinki, informēja Tallink pārstāve Esēnija Zīriņa.

Piektdienā, 25.septembrī, uzņēmums paziņoja, ka pārtrauks satiksmi maršrutā līdz šā gada oktobra beigām un tuvākajās nedēļās lems par turpmāko maršruta darbību.

 Tomēr, izvērtējot nākamo mēnešu rezervāciju skaitu maršrutā, uzņēmums pieņēmis lēmumu maršrutu pārtraukt līdz 2021.gada pavasarim.

Maršruta atjaunošana lielā mērā būs atkarīga no Covid-19 pandēmijas turpmākās attīstības, iespējamiem ceļošanas ierobežojumiem reģionā un pieprasījuma, kā arī no sarunām ar valdībām uzņēmuma darbības tirgos. 

Šobrīd uzņēmums plāno atjaunot maršruta darbību 2021.gada maijā.

Kompānijā atzina, ka brīdī, kad Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) iekļāva Somiju to valstu sarakstā, kurā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedz 16, tādējādi pieprasot visiem ceļotājiem, kas ierodas no Somijas Latvijā ievērot 10 dienu pašizolāciju, strauji samazinājās pasažieru rezervāciju skaits.

Komentējot lēmumu apturēt maršrutu līdz nākamajam pavasarim, Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene norādīja, ka lēmums par kāda maršruta apturēšanu nekad nav viegls. "Arī tagad situācija nav kļuvusi vienkāršāka, jo šis izaicinājumiem pilnais gads nepārtraukti nes mums gan kāpumus, gan kritumus. Tomēr, iekļaujot Somiju "dzeltenajā sarakstā", rezervāciju skaits turpmākajam periodam būtiski samazinājās. Rezultātā izveidojās situācija, kad mums nav citas izvēles kā apturēt kuģa satiksmi maršrutā, lai izvairītos no zaudējumiem," viņš skaidroja.

Negene uzsvēra, ka Tallink cer atjaunot maršrutu Rīga-Helsinki no 2021.gada maija, un par to jau šobrīd notiek sarunas ar Latvijas atbildīgajām iestādēm.

Ar visiem pasažieriem, kuri rezervējuši ceļojumus maršrutā Rīga-Helsinki, Tallink klientu apkalpošanas speciālisti sazināsies tuvākajā laikā.

Šobrīd tiek nodrošināta satiksme maršrutā Rīga-Stokholma, veicot speciālos reisus vienu reizi nedēļā. Reisus Tallink izpilda ar kuģi Victoria I.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits