Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps paziņo par miera līgumu starp Izraēlu un Bahreinu

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien nācis klajā ar paziņojumu par miera līguma noslēgšanu starp Izraēlu un Bahreinu.

"Vēl viens vēsturisks sasniegums! Mūsu divi lielie draugi Izraēla un Bahreinas Karaliste vienojušās par miera līgumu - otrā arābu valsts, kas noslēgusi mieru ar Izraēlu 30 dienu laikā!" tviterī paziņoja ASV prezidents.

Kopīgā ASV, Izraēlas un Bahreinas paziņojumā teikts, ka starp Izraēlu un Bahreinu tiks izveidotas pilnvērtīgas diplomātiskās attiecības.

Paziņojumā norādīts, ka Tramps piektdien runājis ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu un Bahreinas karali Hamadu un viņi panākuši vienošanos.

Bahreina ir piekritusi oficiāli noformēt līgumu 15.septembrī Baltajā namā, kur todien savu miera līgumu ar Izraēlu parakstīs arī Apvienotie Arābu Emirāti (AAE).

AAE augustā kļuva par pirmo Persijas līča valsti un trešo arābu valsti pēc Ēģiptes un Jordānijas, kas izveidoja diplomātiskas attiecības ar Izraēlu.

Tramps nodēvēja šodienu par "patiesi vēsturisku dienu" un sacīja, ka bijis ļoti interesanti nākt klajā ar šo paziņojumu dienā, kad ASV piemin 2001.gada 11.septembra teroraktos bojāgājušos.

"Kad es stājos amatā, Tuvie Austrumi atradās pilnīgā haosā," viņš piebilda.

Jeruzalemē arī Netanjahu cildināja šo vienošanos. "Izraēlas pilsoņi, es esmu aizkustināts šovakar jums paziņot, ka mēs esam panākuši vēl vienu miera līgumu ar vēl vienu arābu valsti - Bahreinu," sacīja Netanjahu.

"Šis ir jauns miera laikmets. Miers mieram. Ekonomika ekonomikai. Mēs esam daudzus gadus investējuši mierā un tagad miers investēs mūsos," sacīja Netanjahu.

Tikmēr Bahreinā augsta ranga amatpersona pauda pārliecību, ka šis līgums vairos reģiona "drošību, stabilitāti un pārticību".

ASV, Izraēlas un Bahreinas kopīgajā paziņojumā arī teikts, ka visas puses atbalsta "taisnīgu, visaptverošu un ilgstošu risinājumu Izraēlas un palestīniešu konfliktam, lai palestīniešu tauta varētu realizēt visu savu potenciālu". Taču paziņojumā potenciālā Palestīnas valsts izveidošana nav minēta.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits