Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Trampam Džordžijā izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu ietekmēt 2020.gada vēlēšanu iznākumu

Džordžijas štatā pirmdien izvirzītas apsūdzības bijušajam Savienoto Valstu prezidentam Donaldam Trampam un vairākiem viņa sabiedrotajiem, kuri apsūdzēti par mēģinājumiem nelikumīgi ietekmēt 2020.gada vēlēšanu iznākumu Džordžijā.

Šī ir ceturtā krimināllieta, kas ierosināta pret bijušo prezidentu, un otrā, kurā tiek apgalvots, ka viņš mēģinājis sagrozīt vēlēšanu rezultātus. Prezidenta vēlēšanās 2020.gadā Tramps zaudēja Džo Baidenam.

ASV Džordžijas štatā apsūdzības Trampam izvirzītas pēc divus gadus ilgušas izmeklēšanas par 2021.gada janvārī notikušo telefonsarunu ar štata augstāko vēlēšanu amatpersonu, kurā Tramps sacīja, ka vēlas, lai tiktu atrasts pietiekami daudz balsu štata vēlēšanu rezultāta maiņai.

Tramps atteicās atzīt, ka ASV prezidenta vēlēšanās zaudējis Baidenam, un lielu daļa savu pūļu veltīja Džordžijai, kas tradicionāli balsojusi par republikāņiem. 2021.gada 2.janvāra telefonsarunas gaitā Tramps skaidroja, ka štata sekretārs Breds Rafenspergers var mainīt apstiprinātos rezultātus, tomēr štata sekretārs šo pieņēmumu kategoriski noraidīja.

Līdz ar Trampu apsūdzības izvirzītas vēl vairākiem cilvēkiem, tai skaitā bijušajam Trampa personāla vadītājam Markam Medouzam un bijušajam Trampa personīgajam advokātam Rūdijam Džuliāni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits